Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
10.11.2024

Rektör Yarılgaç, “Türk-Afrika Üniversiteleri İşbirliği Forumu ve Eğitim Fuarı”na Katıldı

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Türk ve Afrika Üniversiteleri arasında her alanda iş birliklerini geliştirecek anlaşmaların imzalanması amacıyla düzenlenen “Türk – Afrika Üniversiteleri İşbirliği Forumu ve Eğitim Fuarı”na katıldı.

info@karadenizekonomi.com / 28.05.2016

Rektör Yarılgaç, “Türk-Afrika Üniversiteleri İşbirliği Forumu ve Eğitim Fuarı”na Katıldı

Forum, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 25 Mayıs Çarşamba günü Ilgaz Mountain Resort Otel’de başladı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın onur konuğu olarak katıldığı foruma, Cibuti Yükseköğretim Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed, Sudan Yükseköğretim Bakanı Sümeyya Abu Kashawa, Etiyopya, Somali, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun, Tunus, Cezayir, Orta Afrika Cumhuriyeti, Uganda ve Mısır olmak üzere toplam 11 

Afrika ülkesinin ve Türkiye’deki 25 üniversitenin rektörleri ve temsilcileri katıldı.

Birçok Üniversite ile Mevlana Değişim Programı Protokolü İmzalandı

İki gün süren forumun ilk gününde Türk ve Afrika Üniversiteleri arasındaki bilimsel işbirliği ve değişim programlarını geliştirecek anlaşmalarının imzalanması ve gelecek için sürdürülebilir işbirliği modellerinin nasıl oluşturulabileceği tartışıldı. Üniversitemiz ile Afrika Üniversiteleri arasındaki bilimsel işbirliğini geliştirmek amacıyla katılımcı ülkelerden birçok üniversite ile Mevlana Değişim Programı protokolü imzalandı.

Üniversitelerarası işbirliği konulu oturumun gerçekleştirildiği forumun ikinci gününde Rektör Yarılgaç toplantının oturum başkanlığını yaptı. Afrika ve Türkiye arasında bugüne kadar gerçekleşen birçok protokolün çok daha hızlı bir şekilde ivme kazanması ve hayata geçmesi üzerinde fikir birliğine varıldı. Yarılgaç, “Bu tür zirveler ve forumlar hem ikili ilişkilerin gelişmesine hem yapılabilecek çalışmaların hızlanmasına vesile olmaktadır. Afrika ülkeleri ile yapılabilecek o kadar çok çalışma var ki bu tür zirveler çok sık tekrarlanmalı ve mutlaka proje üretecek yeni hedefler belirlenmelidir.” dedi.