Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Perşembe de Başıboş Köpekler 20 Tane Koyunu Telef Ettiler

Özkan;''Bunları toplayıp kısırlaştırıp tekrar salmak çözüm değil.''

info@karadenizekonomi.com / 27.04.2015

Perşembe de Başıboş Köpekler 20 Tane Koyunu Telef Ettiler

Perşembe’nin Yumrutaş Mahallesi’nde başıboş köpekler 7 kış kuzusu ile 13 tane koyuna zarar vererek telef ettiler.

Sakin Şehir Perşembe başıboş gezen köpekler, koyunlara saldırdı. Hobi olarak ağılında kuzu ve koyun bakıp besleyen Yılmaz Özkan’a ait ağıla, sabaha 

karşı saldıran köpekler 7 kış kuzusu ile 13 tane koyuna zarar vererek telef ettiler.
Mağdur Yılmaz Özkan’ın oğlu Yumrutaş Mahallesi birinci azası Ekrem Özkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizim aile olarak elli yıldan bu yana geleneğimiz var. Babam Yılmaz Özkan uzun yıllardır bu işi yapıyor. Bu hayvanlar damızlık hayvanlar. Satılıkta değiller. Kuzu ve koyunlarımız evimizin yanındaki ağıldaydılar. Tahminen gece saat 03.00 sıralarında ağıldan bazı sesler gelmiş, fakat evlerin pencereleri çift cam olduğu için komşular seslere çok anlam verememişler. Hayvanlarda çan olmasına rağmen kimse duymamış. Başıboş köpekler etrafı ağlarla çevrili olan ve bir buçuk metre yükseklikten atlayarak ağıla girmişler. Ferhat arkadaşım sabah saat 05.00’da ancak o duymuş. Kardeşime haber vermiş bir de ne görsünler ağılın içindeki bütün koyunlarda hasar var ve içerideki sekiz on kadar köpek kardeşime de saldırmışlar. Altı tane kış kuzusu dediğimiz her biri canlı olarak 50 kilo gelen kuzularımızı o anda öldürmüşler. 14 tane koyun ve koç dâhil hepsinde diş yarası var” dedi.

Yaralı olanlar kurtarılmaya çalışılıyor
Özkan, telef olan hayvanların dışında yaralı olan koyunların tedavi edildiğini söyleyerek, “Veteriner arkadaşlar Taner Canbulut ve Beytullah Ses, koyunlara kuduz iğnelerini yaptılar. Antibiyotiklerini verdiler ve yaralarını dikmeye çalışıyorlar. Kuyruğu kopanlar, boğazı delinenler var. Hepsini mevsimi olmamasına rağmen kırktık ve yaralarını tedaviye çalıştık. Durumu ağır olanlar da var. Biraz bekleyeceğiz. İyileşemeyenleri mecbur kesip gömeceğiz” diye konuştu.

Zararımız büyük
Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ve Perşembe Belediyesi’ne seslenen Özkan, şöyle konuştu: “Zararımız büyük. Babam çok üzgün. Akşama yine saldırırlar diye korkumuz devam ediyor. Buradan Büyükşehir Belediyesi’ne Perşembe Belediyesi’ne sesleniyorum; bu konuya bir çare bulup, önlem alsınlar. Bunları toplayıp kısırlaştırıp tekrar salmak çözüm değil. Bu hayvanlar yükseklerde aç kaldıklarında çete oluşturup, böyle hayvanlara saldırmaya devam edecekler. Bu köpekler bir yıla kadar burada yoktular Perşembe’deki mezbahane kapatılınca, bu hayvanlar ilçede aç kalıp yüksek mahallere çıktılar.”