Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

OTSO'dan Lisanslı Depo Talebi

Şahin''En az 50 milyon kiloluk depoya ihtiyacımız var''

info@karadenizekonomi.com / 29.10.2015

OTSO'dan Lisanslı Depo Talebi

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, “Ordu’daki yetkililer lisanslı depo konusuna sıcak bakmadılar. En az Ordu bölgesine 50 milyon kiloluk fındık konulabilecek bir depoya acilen ihtiyacımız var” dedi.

''Bizim ürettiğimiz fındığın 4'de 1ile Lisanslı Depo Kurdular''

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, fındık fiyatının artık Türkiye’nin belirlemesi gerektiğine dikkat çekerek, Ordu’da 50 milyon kiloluk fındık saklanabilecek depoya acil ihtiyaç duyulduğunu söyledi. “Giresun olamadık” diyen Başkan Şahin, “Bizim ürettiğimiz fındığı 4’de 1’ini üreten Giresun’un lisanslı deposu var. Hala Ordu’ya biz lisanslı depoyu kuramadık” diye konuştu.

''Giresun ,Ordu,Samsun 100 milyonluk Depo kurarlarsa piyasa rahatlar''

Şahin, “Üreticinin elinde fındığını tutmak için biran önce lisanslı depoyu kurmalıyız. Ordu’daki yetkililer lisanslı depo konusuna sıcak bakmadılar. En az Ordu bölgesine 50 Milyon kiloluk fındık konulabilecek bir depoya acilen ihtiyacımız var. 18 milyon kiloluk Giresun yaptı, 50 milyon kiloluk biz, 30 milyon kilolukta Samsun bölgesi yaparsa, 100 milyon kiloluk depo piyasayı rahatlatır” şeklinde konuştu.