Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

OTSO Ev Hanımlarına İstihdam Sağlıyor

OTSO Başkanı Servet Şahin, odanın proje ofisi tarafından hazırlanan ‘İş De Kadınlar’ projesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kabul edildiğini açıkladı. Proje kapsamında 60 kadın, butik çikolatacılık alanında yetiştirilecek.

info@karadenizekonomi.com / 22.10.2016

OTSO Ev Hanımlarına İstihdam Sağlıyor

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Proje Ofisi tarafından hazırlanan ‘İş De Kadınlar’ projesi, Türkiye genelinde bin 500 proje arasında kabul gören 30 proje arasına girdi. 174 bin Euro bütçeli projenin yüzde 90’nı Avrupa Birliği tarafından desteklenecek. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan OTSO Başkanı Servet Şahin, proje kapsamında odanın bodrum katında Butik Çikolata Atölye’si kurulacağını söyledi. Başkan Servet Şahin, “Odamız adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına; Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında ‘İş De Kadınlar’ isimli bir proje sunulmuş olup, projemiz Türkiye genelinde sunulan 1.500 proje arasında kabul gören 30 proje arasında yer almayı başarmıştır. Projemiz Ankara’da Bakanlık hizmet binasında gerçekleştirilen imza töreni sonrası resmi olarak başlamış olup, 12 ay sonra, son bulacaktır. ‘İş De Kadınlar’ projesi kapsamında 25-50 yaş aralığındaki aktif çalışma hayatının dışında olan 60 kadın, butik çikolatacılık alanında yetiştirilerek, serbest girişimci veya iş piyasasına kalifiye iş gücü olarak hazırlanacaktır. Bu kapsamda; odamız hizmet binası bodrum katına Butik Çikolata Atölye’si kurulumu gerçekleştirilecek olup, pratik eğitimler bu atölyede proje süresince ve sonrasında verilecektir. Yine proje kapsamında, hedef gruba; Butik Çikolata teorik ve pratik eğitimlerinin yanı sıra, Girişimcilik, Hijyen Eğitimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, E-Ticaret ve Yabancı dil eğitimleri de verilecektir.” dedi.

Fizibilite raporu hazırlanacak

Başkan Şahin, açıklamalarının devamında; “Sektörün İstihdam olanakları ve ihtiyaçlarına yönelik Çalıştay gerçekleştirilecek olup, sektör ihtiyaç raporu hazırlanacak, ayrıca; butik çikolata üretimi ve satış ünitelerinin kurulumuna yönelik yatırımcılara yol gösterecek fizibilite raporu da hazırlanacaktır. Proje hedef grubuna ve mevcut girişimcilere danışmanlık ve yönlendirme hizmetlerinin sağlanabilmesi içinde Odamız bünyesinde Proje eş başvuru sahiplerinin de destekleri ile bir İş Danışma Hizmet birimi oluşturulacaktır. Arz etmiş olduğum bu faaliyetler projenin ana faaliyetlerini oluşturmakta olup, gerek kursiyerlerin gelişimini tamamlamaları ve gerekse kurumlar arası işbirliği ve iletişimin artırılması ve projenin sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için butik çikolatacılık alanında adından söz ettiren Belçika’ya bir yurtdışı işbaşı izleme ve gözlem ziyareti hareketliliği gerçekleştirilecektir.” diye konuştu.