Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Osman Sirkeci Mikro Ekonomi Projesine Devam Ediyor

13. TKG programına Almanya'dan katılan Osman Sirkeci üniversiteler arası işbirliği kapsamında, "Mikro Ekonomi-Sokak Satıcıları" projesini farklı platformlarda anlatmaya devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 10.05.2018

Osman Sirkeci Mikro Ekonomi Projesine Devam Ediyor

OSMAN SİRKECİ Mersin'de, 10 Nisan 2018 Salı günü, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen '1. Uluslararası Roman Akademik Zirvesi'ne katıldı.

lan F. Hancock Roman Araştırmaları Arşiv ve Kültür Merkezi, Sivil Düşün AB programı desteği ve Toros Üniversitesi İşbirliği ile gerçekleştirilen etkinliğe, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam’ın yanı sıra Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinde görev yapan çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

13. TKG üyesi OSMAN SİRKECİ Roman Zirvesi'nin ardından 13 Nisan 2018 Cuma günü düzenlenen "Küresel Sokak Ekonomisi Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı"nda sunum yaptı.

Malta, Giresun, Toros ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile yürütülen "Global Street Economy" adlı uluslararası proje kapsamında tarafalar çalıştaylar düzeneleyerek katkı yapmaya devam ediyor. 

13. TKG üyesi OSMAN SİRKECİ Hindistan Seyyar Satıcılar Ulusal Konfederasyonunun Ulusal koordinatörü, 2015 Dünya Ekonomik Formu Sosyal Girişimcilik Ödülü sahibi Arbind Singh in davetlisi olarak, Delhi ve diğğer kentlerde incelemelerde bulunmak ve gözlem yapmak üzere 27 Nisan 2018 tariihinde Hindistan'a gitti.

1 Mayıs 2018 Salı günü gerçekleşen sokak satıcıları toplantısında konuşma yapan OSMAN SİRKECİ'nin Hindistan izlenimlerine bu linkten ulaşılmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı OSMAN SİRKECİ, programdan sonra doktora çalışmasını tamamlayınca Türkiye'deki üniversitelerde öğretim elemenı olarak görev almıştır. Hakkari, Trabzon ve Giresun'daki üniversitelerde çalışırkan özellikle girişimciik ve yenilikçilik konularına odaklanmıştır.

13. TKG üyesi OSMAN SİRKECİ konuk öğretim üyesi olarak 2017 yılında görev yaptığı Malta Üniversitesi ile Giresun Üniveristesi arasında kurulan işbirliği kapsamında "Sokak Satıcıları "(Mikron Girişimcilik) konusunda geliştirilen projede sorumluluk üstlenerek, "Sokak Ekonomisi Konferansı'nın hazırlıklarını yürütmektedir.