Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

OSB deki Firmalar Takibe Alınacak

İki Yıl İçerisinde İmalat Şartı

info@karadenizekonomi.com / 24.01.2015

OSB deki Firmalar Takibe Alınacak

OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Ordu’da Karaağaç Mahallesi’ne kurulacak olan 2. OSB’de arsa alacak olan firmalar takip edilerek, iki yıl içerisinde imalata başlamayan firmalardan arsalar geri alınacak” dedi.

Ordu Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Karaağaç Mahallesi’ne yaklaşık bin dönüm arazi üzerine yapılacak olan 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) arsa alacak olan firmaların iki yıl boyunca takip edileceğini söyledi. İki yılsonunda faaliyete geçmeyen arsaların geri alınacağını söyleyen Ünal, eski sanayi bölgelerinde yaşanılan yer sorununun bu uygulama ile ortadan kalkacağını söyledi.

Yatırımcılara Yer Gösteremiyoruz

Başkan Ünal, gazetemize yaptığı özel açıklamada, 2. OSB’nin takipçisi olacaklarını belirterek, “Ordu’da 2.OSB’nin hayata geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Çünkü ilimize gelen yatırımcılara yer gösteremiyoruz. Mevcut OSB alanında yerimiz yok. Bununla birlikte amacı dışında kullanım da hâkimdir. En kısa sürede yeni yatırımcılarımız 2.OSB de yerini alacaktır” dedi.


İki yıl içerisinde imalat şartı


Eski OSB’lerde yaşanan sıkıntıların, yeni OSB’de yaşanmaması için gerekli çalışmaları yapacaklarını da sözlerine ekleyen Ünal, şöyle konuştu: “Bakanımız, 6 aylık periyotlarla arsa tahsisi yapılan firmaları takip edeceklerini belirtti. 1 yıl içeresin de projeyi hayata geçirip ikinci yıl imalata başlamayan firmalardan arsalar geri alınacaktır. Ordu’daki yeni kurulacak olan OSB’de de bu uygulama üzerine kurulacaktır. Burada öncelik imalata verilmeli ve istihdamı en çok sağlayabilecek olan firmalara bu tahsisler yapılmalıdır.”