Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ordu'nun Vizyon Projelerinden Biri 'Butik Tatil köyü''2016'da Hayata Geçiyor

Karlıbel''Turizmde ki artış ancak altyapı yatırımlarıyla sağlanabilir''

info@karadenizekonomi.com / 10.07.2015

Ordu'nun Vizyon Projelerinden Biri 'Butik Tatil köyü''2016'da Hayata Geçiyor

Ordu’daki turizm potansiyelini değerlendirmek isteyen Karlıbel Turizm, yatırımlarına devam ediyor. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Levent Karlıbel, ‘butik tatil köyü’ projelerine başladıklarını 2016 yılı içinde tamamen bitireceklerini belirterek şuaçıklamaları yaptı:

Ordu’nun Türkiye’nin turizm pastasından pay almaya aday bir şehir olduğunu belirten Karlıbel Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Levent Karlıbel, şehrin sahip olduğu kültürel altyapı ve coğrafi konumu itibarıyla buna müsait olduğunu söyledi. Bu anlamda turizm şirketlerimizin Ordu’daki yatırımlarının devam edeceğine dikkat çeken Karlıbel, bu çerçevede revize ettikleri Sarıkonak’ı beş lüks süit ve gurme restaurantıyla işletmeye alacaklarını açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilen Menekşe Sokak’taki sanat galerisi ‘Kuşlu Kahve’nin bu yıl hizmete başlayacağı bilgisini veren Karlıbel, “Bunların yanı sıra Çambaşı Yaylası Armutalan mevkiinde 20 köy evi, köy kahvesi, köy fırını ve bir otantik restauranttan oluşan ‘butik tatil köyü’ projemize 2016 yılı içinde bitireceğiz. Ahşap ve doğal taş dışında hiçbir malzeme kullanılmayacak tesiste sadace o bölgede doğal yetiştirilen yöresel ürünler servis edilecek ve civarın gençleri eğitilerek istihdam edilecek” dedi.

“Altyapıyla Ordu’da turizm canlanacak”

Ordu’nun Karadeniz’de doğası tahrip edilmemiş ya da en az hasar görmüş, sahil yolu nedeniyle bozulmamış ve kıyısından kopmamış tek kent olduğunu söyleyen Levent Karlıbel, ayrıca Ordu’yu Anadoluya bağlayacak olan Dereyolu Projesi, havaalanı ve Ordu çevre yolunun tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.Karlıbel Ordu-Giresun havalimanı yatırımı turizm noktasında Ordu’da etkisini göstermeye başlamıştır,dedi.

Bu ciddi altyapı yatırımları sayesinde Ordu’nun sahip olduğu cazibenin hem ulaşım hem de yatırımcılar açısından arttığını belirten Karlıbel, “Ancak Ordu, hızla estetiğini yitiriyor. Kentin ara sokakları,sahil yolu, kordon boyu hem peyzaj hem de kaplama malzemeleri anlamında bakımsız bir görüntü veriyor. Yetkililerin bu konuda çalışmaları şart. Büyükşehir Belediyesi imkanları ve makro planlamalarla Ordu merkezde otopark, ulaşım gibi yıllardır çözüm üretilemeyen sorunların biran önce çözülmesi halinde turizmdeki artış hızlanacak” şeklinde konuştu.