Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ordu'nun Dereleri Feshane'de Akıyor

Kesilen Kurdele İle Feshane Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

info@karadenizekonomi.com / 8.05.2015

Ordu'nun Dereleri Feshane'de Akıyor

Bu yıl Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek etkinliğe 3 milyon ziyaretçi bekleniyor.

Dün itibariyle startını veren fuar saat 11:00 da halk oyunları gösterisiyle başladı.Devamında ise açılış konuşmasını Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptı.Yılmaz konuşmasında ''Dört gün boyunca gurbette yaşayan Ordulu'ların kalbi feshanede atacak''dedi.Sivaslılardan sonra en çok resmi göçmenin Ordulu olduğunu ifade eden Yılmaz,İstanbulda ki Ordulularımızla dört gün boyunca köprü olacağız dedi ve bu süre zarfı içersinde iki buçuk milyon ziyaretçi beklediklerini ifade etti.

Yılmaz'ın konuşması'nın ardından Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu söz aldı ve konuşmasında ''İstanbulda yaşayan Ordulular memleketine sahip çıksa bu bize yeter diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentopta feshanede Orduluları yanlız bırakmadı.Şentop''İstanbulda yaşayan Ordulular için bir nefes alma,memleket havasını içine çekme zamanıdır''dedi.İller arasında da tatlı bir rekabet olduğunuda ifade eden Şentop hangi ile nekadar ilgi ,ne kadar katılım var bunun hesabını burada herkes iyi yapıyor ,umuyoruz Ordulular bu anlamda katılım oranı olarak birinci olur''şeklinde konuştu.

Devamında Başbakan Yardımcı ve AKP 1.sıra milletvekili adayı Numan Kurtulmuş konuşmada devraldı.Hemşeri günleri olarak nitelendirdiği bugünlerin önemine dikkat çekti.Genç nesilin Mısır ekmeğini,lahana çorbası gibi yöresel yemeklerin tadlarını bile bilmediklerini hatta,Ordu'nun dereleri türküsünü bile belki dinlemediklerini ifade ederek genç nesilin geleneksel alışkanlıklarımıza sahip çıkması gerektiği'nin altı çizdi.Bura'nın en büyük önemi kültürel fonksiyon diyen Kurtulmuş ardından kesilen kurdele ile protokol eşliğinde açılış kurdelesini kestiler.

 Protokol Konuşmaları'nın ardından Standların Gezilmesi ve saat 18:00'de Ezel Kalender ve saat 20:00'de Soner Arıca konserleriyle sona erdi.

KAMU KURUMLARI VE ODALAR DA FESHANEDE

Ordu Büyükşehir Belediyesinin şirketi olan ORBEL A.Ş. tarafından yürütülecek Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki tanıtım günlerinde kurumsal olarak; Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediye Başkanlıkları, Ordu Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odaları, Ziraat Odaları, Esnaf ve Sanatkâr Odaları, Kent Konseyleri, Ordu ili federasyonları ve alt STK’lar da yer aldı.