Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

ORDULULAR ŞİŞLİ'DE BULUŞTU

ORDU 2017 YILINDA TÜRKİYE’DE MODEL OLAN BİR İL OLACAK.

info@karadenizekonomi.com / 15.02.2016

ORDULULAR ŞİŞLİ'DE BULUŞTU

Ordu Büyükşehir Belediyesince düzenlenen “Hemşeri Dernekleri İstişare Toplantıları” nın yeni durağı İstanbul Şişli oldu. Şişli’de bulunan derneklerle bir araya gelen Başkan Enver Yılmaz; “Ordulular artık sandığın olduğu her yerde daha da güçlü. Biz İstanbul’da hak ettiğimiz temsil yetkisini de istiyoruz. Biz seferle yükümlüyüz, biz zaferle yükümlü değiliz” dedi.

Başkan Enver Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmada Ordu Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü projelerle ilgili bilgiler verdi. Kadınlar Plajından Mavi Bayrağa, TEDES’ten Ücretsiz internete kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Başkan Enver Yılmaz şunları söyledi;

BİZ SEFERLE YÜKÜMLÜYÜZ. BİZ ZAFERLE YÜKÜMLÜ DEĞİLİZ.

Biz Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle gurbette olan hemşerilerimizin ayağına giderek onlarla buluşalım ve bunu sık sık yapalım istedik. İstanbul’da ilk Bağcılarda buluştuk, ardından da bugün buradayız ve önümüzdeki haftada Mesudiyeli kardeşlerimizle biraraya geleceğiz. Ordulular nüfus 

olarak İstanbul’ da ikinci sırada bulunuyor. Göreceksiniz ki Ordumuzun da nüfusu her yıl artarak yükselecek. Nüfusu en küçük olan büyükşehiriz biz.

Bizim İstanbul’la aramızda bir gönül birliğimiz var. Burası bizim toplantı ve biraraya gelme merkezimiz idi. Biz siyaseten de Ankara’da artık çok daha güçlüyüz. Hem muhalefeti hem de iktidar olan artık güçlü bir iliz. Biz artık biraraya gelebiliyoruz. Ordulular olarak artık sandığın olduğu her yerde, İstanbul’da daha da güçlüyüz. Biz İstanbul’da hak ettiğimiz temsil yetkisini de istiyoruz. Biz seferle yükümlüyüz, biz zaferle yükümlü değiliz.

HAVALİMANI ORDU’NUN KURTULUŞU OLDU

Ordu yatırımları ile de artık daha güçlü. Havalimanı Ordu’yu geleceğe uçuracak. 2007 ‘de biz havalimanını yapacağız dediğimizde ciddiye almayanlar, bugün bu havalimanından uçuş yapıyorlar. Bugün itibarı ile 14 uçak seferi var ve Mayıs ayından itibaren Avrupa seferleri başlıyor. Yolcu sayısı itibarı ile Türkiye’nin 5. Havalimanı. Kimse Ordu ve Giresunluları memleketlerine bu kadar sefer yapacaklarını düşünemediler. Çoğu zaman günübirlik yolculuk gerçekleşiyor. Havalimanı Ordu’nun kurtuluşu oldu.

YOL VE SU SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ

Havalimanı ile ulaşımı kolaylaştırdık ancak, il içi ulaşım ağında da reform yaparak 750 km.lik sıcak asfalt yol ihalesini yaptık. Kendi imkanlarımızla da yaptığımız yol çalışmaları ile birlikte toplamda 1300 km. sıcak asfalt yol yapacağız. Yol haricinde su konusunda da ciddi yatırımlar yaptık. Su sorununu da kökünden çözüyoruz. 2017 yılında su konusunda memnuniyeti % 85 seviyelerine getireceğiz. Bu çalışmalarımızda ki en büyük destekçimiz hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızdır.

KAR YAĞIŞLARI ARTIK SORUN OLMAKTAN ÇIKTI

Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın her türlü sorununa çözüm üretiyoruz. Örnek verecek olursak son iki kış döneminde karla mücadelede sergilediğimiz çalışma ile halkın taktirini topladık. Ortalama yaklaşık 1,5 metre kar yağmış olmasına rağmen Ordu’nun tüm yollarını açabilecek bir sistem kurduk. Bu sistem de tıkır tıkır çalışıyor. Kar artık bir sorun olmaktan çıktı. 400 kişilik bir ekip ve bu ekibin hizmetinde olan ekipmanlarla geçmişte sorun olan kar yağışları artık bir nimete döndü.

ORDU 2017 YILINDA TÜRKİYE’DE MODEL OLAN BİR İL OLACAK.

Ordu 2017 yılında Türkiye’de model olan bir il olacak. Bu amaca yönelik çalışmaları yürütüyoruz. Biz bir ve beraberiz. Biz herkesin Büyükşehir Belediye Başkanıyız. Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın talebeleri olduğumuzu söylemiştik ve Sayın Cumhurbaşkanımız Orduluları çok sevmektedir. Ordumuzun her türlü sorunun da kendisi her türlü desteği vermektedir. Bu da bizi çok mutlu etmekte ve bundan da onur duymaktayız.