Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ordulu Kadın Çiftçilere Arıcılık Eğitimi

"Balı Senin Poleni Benim"eğitim toplantısı kadın çiftçilerin katılımı ile gerçekleşti.

info@karadenizekonomi.com / 28.03.2016

Ordulu Kadın Çiftçilere Arıcılık Eğitimi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından yayınlanan "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" programı kapsamında Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile birlikte hazırlanan "Balı Senin Poleni Benim" adlı eğitim ve yayım projesinin ilk eğitim toplantısı kadın çiftçilerin katılımı ile gerçekleşti.

Proje hakkında bir açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, "Kırsalda kalkınmanın temel eşiğini oluşturan kadınlarımızın üretimde daha etkin ve verimli olması adına en önemli eksiklerinden birisinin de eğitim olduğunun farkındayız. Bu sebepledir ki İl Müdürlüğü olarak kadın çiftçi eğitimlerine her daim ayrı bir önem göstermekte ve bu yönde sürekli çalışmalar yapmaktayız. Bakanlığımız programları kapsamında hazırlamış olduğumuz "Balı Senin Poleni Benim" projesi ile eşleri veya kendileri arıcılıkla uğraşan yahut ileriki bir dönemde arı yetiştiriciliği yapmak isteyen kadınlara temel arı yetiştiriciliği ve polen toplama teknikleri öğretilerek polen üretimi teşvik edilmesi amaçlanmıştır.” dedi.

4 ilçede uygulanacak

Projenin Perşembe, Ulubey, Fatsa ve Ünye ilçelerinde de uygulanacağını kaydeden Yılmaz, “Proje kapsamında ilk olarak Altınordu ilçesinde bulunan kadın çiftçilerimize temel arıcılık teknikleri ve polen üretimi teorik olarak anlatılmış olup, ileri aşamalarda demonstrasyon amaçlı her çiftçiye on tane olmak üzere verilecek olan polen tuzaklarının işlevi ve kullanımı ile ilgili arazi uygulamaları yapılacaktır. Arazi ortamında; polen tuzağının yerleştirilmesi, polenin toplanması, kurutulması ve paketlenerek muhafazasının sağlanması birebir uygulamalı olarak gösterilecektir. Daha sonra ise Perşembe, Ulubey, Fatsa ve Ünye ilçelerimizde polen üretimi üzerine yine kadın çiftçilerimize yönelik çiftçi toplantıları düzenlenerek farkındalık sağlanacaktır." diye konuştu.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda 23-25 Mart 2015 tarihlerinde üç gün süreli olarak Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzman personellerince temel arıcılık teknikleri ve polen üretimi teorik olarak kadın çiftçilerimize anlatıldıktan sonra katılım belgeleri verilerek eğitim sona erdi.