Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ordudaki Konut ve Arazi Sorunu

Bunun Tek Çözümü..

info@karadenizekonomi.com / 21.08.2015

Ordudaki Konut ve Arazi Sorunu

Ordu Şehir Plancıları Odası Ordu İl Temsilcisi Birol Yılmaz, Altınordu’da yaşanan arazi ve konut yetersizliğinin şehrin güneye büyümesiyle çözüleceğini söyledi.

Ordu Şehir Plancıları Odası Ordu İl Temsilcisi Birol Yılmaz, il genelinde yaşanılan sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Arazi ve konut yetersizliğinden kaynaklanan sorunların çözülmesi için şehrin büyümesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, Ordu’nun güneyinden başka genişleyeceği bir alanın olmadığını söyledi.

Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: “Büyükşehir Belediyesi, Ordu’nun revizyon ve imar çalışmalarına yönelin girişimlerini sürdürüyor. Bu planlamada şehrin genişlemesi söz konusu olacak ama genişleyecek taraf tam olarak belli değil. Zaten baktığımızda şehrin pek fazla genişleyeceği bir alan yok. Bizim tahminlerimize göre Ordu sahil kenti olduğu için Gülyalı ilçesi tarafına doğru bir gelişme ile Şahincili Mahallesi, Öceli Mahallesi, Yemişli Mahallesi ve Eskipazar Mahallesi tarafına göre bir genişleme olabilir.

Bu kısımların yeni revizyonda imar planına dâhil edileceğini tahmin ediyorum ama çok geniş kapsamlı bir ilavenin de şu an Ordu için gereksiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü, revizyon imar planı 2013 yılında yapıldı, bu plan daha çok yeni durumda. Belli alanlarda ilaveler yapıldı ve bu alanlara henüz imar uygulaması bile yapılmadı. Ama tabi açılan alanlara yapılaşmaya yönelik talep oluyor. Bunun disiplinli, sistemli bir şekilde yapılması gerekiyor” dedi.