Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ordu'da Trafik TEDES İle İzlenecek

Dikkat!Cezalar Geliyorum Diyor!!

info@karadenizekonomi.com / 27.07.2015

Ordu'da Trafik TEDES İle İzlenecek

Çalışmaları devam eden ve kısa bir süre içerisinde uygulamaya geçirilecek olan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kapsamında birçok farklı uygulama hizmete giriyor. Proje kapsamında; Kent Yönetim Sistemi (KGYS), Plaka Tanıma Sistemi (PTS), Emniyet Müdürlüğü Ekip Araçları Araç İçi Güvenlik Kameraları, Akıllı Kavşak Sistemi, Ücretsiz İnternet Sistemi ve Kent Kameraları gibi birçok uygulamanın da aktif hale getiriliyor.

Projedeki amacın vatandaşları cezalandırmak değil, trafik kurallarına uyulmasını sağlayarak kazaları önlemek, can ve mal kaybının önüne geçmek, asayiş ve güvenliği sağlayarak daha güvenli ve daha mutlu bir şehir olma yolunda önemli bir mesafe kat etmek amaçlanıyor.

Hız koridoru oluşturulacak

Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’nin temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından, yoğun olarak kaza meydana gelen ve aşırı hız yapılarak trafik güvenliğini olumsuz etkileyen noktalarda; elektronik olarak hız ve kırmızı ışık ihlali, hız koridoru uygulaması yapılacak. Sistem tarafından elektronik olarak tespit edilen ihlaller izleme merkezine aktarılacak, gerekli cezai işlemler uygulanacak. Ayrıca, Elektronik Denetleme Sistemi’nin kurulduğu yerlere yerleştirilecek tabelalar ile sürücüler uyarılacak.

MOBESE’ler delil üretecek

Emniyet Müdürlüğü tarafından kullanılan ve MOBESE olarak tarif edilen, mevcutta 18 noktada güvenlik kameraları ve proje kapsamında kurulu bulunanlar da tamamen yenilenerek, ilave 19 nokta daha kurulup toplam 37 noktaya çıkmış olacak. Böylece güvenlik hizmetlerinde verimliliği artırmak, algılanması zor güvenlik tehditlerini algılayarak, adli soruşturmalarda ihtiyaç duyulabilecek kanuni delilleri üretip, kişinin hak ve hürriyetlerine dokunulmadan genel asayiş ve huzurun temin edilmesi amaçlanıyor.