Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

ORDU'DA MAVİ LADİN YETİŞTİRİCİLİĞİ GELİŞİYOR

Ordu'nun Adından Söz Ettireceğiz

info@karadenizekonomi.com / 26.03.2015

ORDU'DA MAVİ LADİN YETİŞTİRİCİLİĞİ GELİŞİYOR

Işıklı-Karaoluk-Yeşilköy-Günören-Kısacık Köy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin 4. olağan genel kurulu yapıldı.

Altınordu Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ , Çevre ve Orman Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı İsmail BELEN, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çevre Daire Başkanı Selahattin AYDIN, OTSO Başkanı Servet ŞAHİN, Işıklı-Karaolu-Yeşilköy-Günören-Kısacık Köy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halil KÜLÜNK ve fidan yetiştiricileri katıldı.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Işıklı-Karaoluk-Yeşilköy-Günören-Kısacık Köy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin 4. olağan genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, alternatif ürünün önemine değinerek, ”Fındık yoksa veya para etmemişse herkes mutsuz. Geçen sene de don vurduğu için fındık olmadı. Fidancılıkta fındığa alternatif ürünler arasında yer alıyor” dedi.

“Bu kadar bir ürüne bağlı olmak, geçim açısından hoş bir şey değil” diyen Vali BALKANLIOĞLU, ”Ticarette de böyle birkaç dalda yatırım yapmakta fayda var deniliyor. İnsan birinde zarar ederse, en azından diğerinden kurtarır. İlimizde bir çiftçimiz bu işe başlamış. Peşinden diğer insanlar gelmiş orası olmuş bir fidanlık. Görüyoruz ki, fidancılık yayılma eyleminde buda güzel bir şey. Arayış içerisinde olmak, geçim için bir şeyler aramak, çaba içerisinde olmak. Çok önemli” şeklinde konuştu.

Vali BALKANLIOĞLU, “Ordu’da turizmi geliştirelim diye de alternatif düşüncelerimiz var. Önümüzdeki günlerde Ordu’yu tanıtım faaliyetleri devam edecek. Trabzon’u ve Rize’yi geçeceğiz. Çünkü Ordu, hakikaten güzellikleri bakımından bozulmamış doğası ile Karadeniz’in en güzel ili” diyerek, yapılacak kaliteli fidan üretimi ve tanıtımlarla da Ordu’nun adından söz ettireceğinin altını çizdi.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Valilik olarak yapacağınız her türlü çalışmaya sonsuz destek vereceğiz. Fındıktan başka geçim alternatifleri neler olabilir onun peşindeyiz. Fidancılığa önem veriyoruz” dedi ve sözlerini tamamladı.

Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Ordulu fidan üreticilerin büyük bir fedakarlıkla çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, pazarlama konusunun önemine değindi ve “Valiliğimiz ve bizler sizlere her zaman yardımcı olmaya hazırız” dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı İsmail BELEN, Bakanlık olarak Ordu’da yapılan fidanlık çalışmalarına destek verdiklerini söyleyerek, “Ordu fidancılığının bütün dünyaya servis yapan, ihracat yapan bir birim haline gelmesi en büyük arzumuz” diye konuştu.

Fidan çalışmalarının önemli kısmının aşısız olduğuna dikkat çeken BELEN, fidan üreticilerinin Manisa’nın Salihli İlçesinde aşılama kursuna katılabileceğini ayrıca, DOKA kapsamında yapılacak bir çalışmayla verilecek desteklerden yararlanılabileceğini kaydetti ve Nisan ayı içinde açılacak fidancılık teşhir merkezinde de Ordu’da üretilen fidanların yer alabileceğini ifade etti.

Işıklı-Karaolu-Yeşilköy-Günören-Kısacık Köy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halil KÜLÜNK ise konuşmasında gösterdiği yakın ilgi ve destekten dolayı Vali İrfan BALKANLIOĞLU’na teşekkür ederek, 1999 yılından itibaren başlayan çalışmalar kapsamında Ordu’da 5 bin kişinin fidancılıkla uğraştığını belirtti.

Konuşmaların ardından, genel kurul toplantısındaki gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.