Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ordu'da 2 büyük hastane yıkılıyor!

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ordu Şubesi adına Mali Sekreteri Ahmet Kadıoğlu''Ordu Devlet Hastanesi’nin yıkılması gündemde''

info@karadenizekonomi.com / 15.03.2017

Ordu'da 2 büyük hastane yıkılıyor!

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ordu Şubesi adına Mali Sekreteri Ahmet Kadıoğlu, Ordu Devlet Hastanesi’nin yıkılmasının gündemde olduğunu belirterek, “Altınordu ilçe merkezinde mevcut yatak sayısı 750-800 civarında, yapılacak şehir hastanesi de 800 yataklı olacak. Bu şekilde yatak sorunu yine çözülemeyecek.” dedi.

Kadıoğlu, “Ordu Devlet Hastanesi’nin yıkılması gündemde. Sağlık Bakanı Receğ Akdağ, “Ordu’ya 800 yataklı son teknoloji ve muazzam bir şehir hastanesi 

inşa edeceğiz” diye Şubat ayında açıklama yaptı. Bu açıklamaların devamında da Ordu İl Sağlık Müdürü, şehir hastanelerin yapılmasının ardından Ordu Devlet Hastanesi ve Eğitim Araştırma Hastanesinin yıkılacağını açıklayan sözleri basında yer almıştır. Bu açıklamalar talihsizliktir. Hem çalışanlar açısından hem de hizmet alan vatandaşlar açısından kaygı verici bir durum.” Dedi.

“Akıllarda soru işareti var”

Ayrıca, Altınordu ilçe merkezinde mevcut yatak sayısı zaten 750-800 arasında iken mevcut hastaneleri kapatıp tek bir hastane yapılması ve yeni yapılacak hastane sayısının 800 olarak açıklanması yatak sayısı sorununu çözmeyecek diyen Kadıoğlu, “Bu nedenle Ordu Devlet Hastanesinin yıkılmasına hayır diyoruz. Hastaneme dokunma diyoruz. Bu konuda açık ve net bir açıklama bekliyoruz.” Diyerek tepki gösterdi.

CHP’de destek verdi

SES Ordu Şubesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile yapılan açıklamaya CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin ve parti üyeleri de destek verdi.