Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ordu’ya 52 Milyonluk Dev Su Yatırımı

OSKİ 2015 YILINDA BÜTÜN YERLEŞİM YERLERİNE MÜDAHALE EDECEK…

info@karadenizekonomi.com / 20.03.2015

Ordu’ya 52 Milyonluk Dev Su Yatırımı

Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdürlüğü, 2015 yılında Ordu’ya 52 milyonluk dev su yatırımını kazandırdı. Ordu‘ya yapılacak bu dev projeler, düzenlenen bir toplantıyla kamuoyu ile paylaşıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdürlüğü, 2015 yılında Ordu’ya 52 milyonluk dev su yatırımını kazandırdı. Ordu‘ya yapılacak bu dev projeler, düzenlenen bir toplantıyla kamuoyu ile paylaşıldı.

Yoğun katılım sağlanan toplantıya; Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Üniversitesi Rektörü Tarık Yarılgaç, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, İlçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

Ordu’ya OSKİ tarafından yapılacak yatırımların slayt gösterisiyle başlayan toplantı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın konuşmasıyla devam etti.

YENİ KURULMAMIZA RAĞMEN SÜRECİ İYİ İDARE ETTİK…

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmada: “ Ordu su bakımından Türkiye’deki sıkıntılı illerden biri. OSKİ ile birlikte 

yetersiz su kaynaklarının daha etkin kullanılması için Ordu’da tasarruf yöntemlerini geliştirdik. Yaz aylarında nüfus 2 katına çıktığı zamanlarda suyunda en aza indiği dönemlere denk gelmesi kuraklığı oluşturuyor. Geçen yıl yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen süreci yetkili arkadaşlarımız iyi bir şekilde idare etti” dedi.

OSKİ 2015 YILINDA BÜTÜN YERLEŞİM YERLERİNE MÜDAHALE EDECEK…

Başkan Enver Yılmaz göreve geldiklerinde 2 yıl içerisinde Ordu’da su ve yol sorunlarını çözeceklerini fakat OSKİ Genel Müdürlüğünün yoğun çalışmalarıyla bu süreci 2016 yılının başına kadar çektiklerini, Ordu’da 2015 yılında OSKİ’nin tüm yerleşim yerlerine müdahale etmek suretiyle yaz aylarında yaşanacak kuraklığında önüne geçmiş olacaklarını söyledi.

OSKİ SAYESİNDE ORDU’DA SU SORUNU ORTADAN KALKACAK…

Başkan Yılmaz Ordu’da nüfusun yüzde 96 ile 98 kesimi arasında yaşayanların su sorununu OSKİ ile çözeceklerini belirtirken bu oranın tüm büyükşehirlerde olduğunu, suda yüzde yüz memnuniyetin olmadığını, önemli olanın standartları yakalamak olduğunu, OSKİ ‘nin Türkiye’deki su kanal idareleri arasında bu standartları yakaladığını belirtti. OSKİ’nin kurumsal kimliğinin, büyükşehirler içerisinde, şuanda model olarak gösterilen ve arazi hâkimiyeti en iyi kurumlardan bir tanesi haline geldiğini açıkladı..

YATIRIMLAR KREDİ KULLANILMADAN BORÇSUZ OSKİ’NİN ÖZ KAYNAKLARIYLA YAPILACAK…

Suyun insan hayatındaki önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, özelliklede Ordulu gurbetçilerin evlerine, köylerine gittiklerinde su sıkıntısı yaşamaması için bu yatırımları gerçekleştirdiklerini ve bu yatırımları OSKİ’nin tamamen kendi öz kaynaklarıyla, hiç kredi kullanmadan gerçekleştirdiğini, OSKİ’nin de Ordu Büyükşehir Belediyesi gibi birçok belediyenin borcunu üstlendiğini fakat buna rağmen Ordu’da OSKİ’nin tüm ilçelerde suyu devraldığını ifade etti.

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE OSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BU YATIRIMLARLA BİRLİKTE ÇOK KISA BİR SÜREDE ORDU’DA SUYUN BAŞINI TUTTU...

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu “Ordu Büyükşehir Belediyesi ve OSKİ Genel Müdürlüğü bu yatırımlarla birlikte çok kısa bir sürede Ordu’da suyun başını tuttu” dedi. Vali Balkanlıoğlu, “Su herşeyin başı. Temizliğimizden, gıdamıza kadar su hayatımız için çok önemli. Medeniyetler bile su kaynaklarının 

etrafında kuruluyor bu sebeple su kaynakları çok önemli. Ordu’da suyun kaynağıyla birlikte arıtılması ve tekrar doğaya dönmesi konusunda da Ordu Büyükşehir belediyesi çok başarılı. Bu sebeple mavi bayrağı almayı hak kazandı” dedi.

YATIRIMLAR ORDU’DA SU SORUNUNA KÖKLÜ ÇÖZÜMLER GETİRECEK…

Bu yatırımların senelerce Orduluların hizmetine sunulacağını ve köklü çözümler getireceğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu; “ Yeni yapılan yatırımları eski yapılan işlerle kıyaslama yaparak nerden nereye geldiğimizi görmemiz gerekir. İnşallah bu yatırımlarla birlikte Ordu ilinde bir daha su sorunu yaşanmaz” ifadelerini kullandı.

52 Milyonluk suya dev yatırım proje tanıtım toplantısı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.