Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ordu Valisi Ordu'yu Türkiye'ye Tanıtmaya Devam Ediyor

Yatırımcıların buraya gelebilmesi için devlet alt yapının tamamını yapıyor

info@karadenizekonomi.com / 27.09.2014

Ordu Valisi Ordu'yu Türkiye'ye Tanıtmaya Devam Ediyor

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, TRT Haber kanalında yayınlanan “Gündem” programının canlı yayın konuğu oldu.


Taşbaşı Kültür Merkezi’nin bulunduğu alandan gerçekleştirilen canlı yayında, TRT Muhabiri Halil AKSOY’un sorularını cevaplandırdı.

Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak ve Dünyanın denize dolgu 3’üncü havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı ile ilgili bilgiler veren Vali BALKANLIOĞLU, ”Ordu Giresun Havalimanı, çağın keşfettiği veya ulaştığı en son teknoloji kullanılarak yapılıyor. Bu konuda Devletimiz hiçbir masraftan kaçınmıyor” diyerek, Karadeniz'i, İç Anadolu'ya, Doğu Anadolu'ya ve Akdeniz'e bağlayacak olan Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi ile toplam uzunluğu 19 km olan ve şehir trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan Ordu Çevre Yolu ile ilgili de bilgiler aktararak, ulaşımın önemine dikkat çekti.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Ordu-Giresun havalimanında ilk uçuş ne zaman? Sorusuna ise, ”Bu yıl sonuna uçak inebilir. Ancak, dört dörtlük bütün bir apron, yolcu bekleme salonları ve üst yapının tamamlanması bazı teknik ve fiziki gecikmelerden dolayı 2015 yılı Nisan ayını bulabileceği belirtildi. En kötü ihtimalle bu yaz başlarında ilkbahar bitmeden uçaklar inip, kalkacak. Kesin bir tarih şimdiden vermek mümkün değil. Ama bize söylenen 2015 yılı Nisan ayı sonunda tarifeli uçuşlara, yolcu ve yük taşımacılığına, kargo uçuşlarına hatta uluslararası uçuşa açılacağı yönünde. Türkiye son derece güzel ve teknolojik bir havaalanı kavuşuyor. Türkiye’nin en modern havaalanı olacaktır” diye konuştu.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Yollar ile ilgili çalışmalarda devam ediyor. Bu yollardan birisi Ünye’den Akkuş üzerinden Niksar’a gidecek. Bir diğeri de Ordu-Mesudiye-Sivas Koyulhisar tarafından. Bu iki yol aşağıda birleşecek. Mesudiye’deki yol önümüzdeki sene bitecek. Diğer yol için 4-5 sene sürecek” diye konuştu.

Ordu’nun Karadeniz’in en güzel illerinden bir tanesi olduğunu belirten Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Ormanlar, derin vadiler, son derece güzel şelaleler, buz gibi sular, alabildiğine geniş yaylalar, doğası korunmuş, Ordu’nun merkezinde mavi bayrak göreceksiniz. Mavi bayrağı da kolay vermiyorlar. Her açıdan deniz tahlil ediliyor. Periyodik aralıklarla cankurtaran hizmetleri, soyunma kabinleri gibi konfor artırıcı gibi şeyler bir arada olursa oraya mavi bayrak veriliyor. Karadeniz’de mavi bayrağı olan tek il Ordu. Tüm bütün bunlar ortadayken yatırımcıların buraya gelebilmesi için devlet alt yapının tamamını yapıyor ve yapmak üzere” dedi.

Konuşmasında turizmin öneminde de değinen Vali irfan BALKANLIOĞLU, fuarlara katılım, tanıtım faaliyetleri yapılıyor. Ayrıca, en iyi turizm buraya gelen insanlara güzel şeyler gösterebilmek. Son dönemlerde özellikle Arap turistlerin Ordu’ya yoğun ilgisi söz konusu. Herkesi Ordu’ya davet ediyor, bu güzellikleri yakından görmelerini istiyoruz” diyerek, sözlerini tamamladı.