Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ordu Üniversitesi Avrupa Üniversiteleriyle İş Birliklerine Devam Ediyor

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, daha önce Salzburg Üniversitesinde yaptığı görüşmelere ek olarak Avusturya’nın köklü üniversitesi olan Graz Üniversitesine de temel eğitim odaklı ziyaret gerçekleştirdi.

info@karadenizekonomi.com / 13.05.2016

Ordu Üniversitesi Avrupa Üniversiteleriyle İş Birliklerine Devam Ediyor

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, daha önce Salzburg Üniversitesinde yaptığı görüşmelere ek olarak Avusturya’nın köklü üniversitesi olan Graz Üniversitesine de temel eğitim odaklı ziyaret gerçekleştirdi.

Yapılan ziyaretlerde Rektör Yarılgaç’a Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cemil Yapar ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Şenyurt eşlik etti.

Rektör Yarılgaç, Graz Üniversitesi (University of Graz) Rektörü Prof. Dr. Christa Neuper’i makamında ziyaret etti. Her iki üniversite hakkında genel bir konuşma yapıldıktan sonra karşılıklı öğretim elemanı, öğrenci hareketliliği ile ilgili ikili ilişkilerin geliştirilmesi yönünde önemli adımlar atıldı. Bununla birlikte, 

her üniversitenin kendi akademisyenlerinin de görüşleri alınarak üniversitelerin birbirine uygun olan lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında alt yapı çalışmalarının yapılmasına ve üniversitelerin karşılıklı potansiyellerinin belirlenmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Rektör Prof. Dr. Christa Neuper üniversitelerine yapılan bu ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

1585 yılında kurulan Graz Üniversitesi, Avusturya'nın en eski ikinci ve ülkenin en büyük üniversitelerinden biri konumunda. Nobel ödüllü profesörleri ve çeşitli eğitim programlarıyla Avrupa’nın da gözde üniversitelerinden biri olan Graz Üniversitesi, yabancı öğrenci sayısıyla da tercih edilen üniversiteler arasında. Dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında yer alan Graz Üniversitesi’ nin 32 bin 500 öğrencisi bulunuyor. Teknik üniversite olmasının yanında diğer bilim dallarına ait fakülteleri de içerisinde barındıran Graz Üniversitesi 6 fakülte, 76 enstitü ve yaklaşık 100 bölümü ile Avusturya’nın en çok tercih edilen üniversiteleri arasında yer alıyor.

Ordu Üniversitesinden Avusturya’daki Türk Gençlere Destek

Üniversite ziyaretlerinin ardından Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve beraberindeki heyet Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay ve Salzburg Başkonsolosu Gürsel Evren’i ziyaret etti. Yaklaşık 80 – 90 bin Ordulunun yaşadığı tahmin edilen Avusturya’da, gençlerin Türkiye’de yükseköğrenimi yapma ya da tamamlama talebine ilişkin görüşmeler gerçekleştirildi. Ayrıca görüşmede Ordu Üniversitesinden akademik anlamda istenilen her türlü destek ve yardımın yapılacağı konuşuldu.

Sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret eden Rektör Yarılgaç’tan özellikle Avusturya’da yaşayan Türk gençlerinin Türkiye’de okumak istedikleri ve derslerde yaşanan denklik sorunları hakkında bilgi alındı. Yarılgaç, DE Etiketi / AKTS Etiketi bulunan Ordu Üniversitesi öğrencilerin Avrupa üniversiteleri ile denklik konusunda problem yaşamadan aldıkları derslerin karşı üniversite tarafından kabul edilmesini sağladığı bilgisini verdi.