Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

ORDU KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI BAŞKANI ADEM UZUNÖMEROĞLU 19 EYLÜL TARİHİ BİZİM İÇİN ÇOK ANLAMLI”

Ordu Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Adem Uzunömeroğlu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’yu gelişinin 92. yıl dönümü olmasını nedeniyle bir mesaj yayınladı.

info@karadenizekonomi.com / 19.09.2016

ORDU KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI BAŞKANI ADEM UZUNÖMEROĞLU 19 EYLÜL TARİHİ BİZİM İÇİN ÇOK ANLAMLI”

Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’yu ziyaretinin üzerinden 92. yıl geçtiğini hatırlatan Ordu Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Adem Uzunömeroğlu bu anlamlı günlerde Ulu Önderin Ordu ilimize gelmesinin 19 Eylül tarihinin Ordu şehri için çok anlamlı olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 19 Eylül 1924 yılında Ordu’ya gelişinin heyecanını ilk gün ki gibi hafızalarda olduğunu ifade eden Ordu Kültür ve Eğitim Başkanı Adem Uzunömeroğlu mesajında şunları söyledi.

” Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 19 Eylül 1924 yılında Ordu’ya gelişinin 92. yıl dönümünü kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ordu’ya gelişinde Ordululara hitaben şunları söylemiştir;

“Muhterem Ordu Ahalisi,


Hakkımda gösterdiğiniz samimi tezahürat bende pek derin hissiyat bıraktı. Maalesef ciddi bir sebep aranızda fazla kalmama mani oluyor. Bunun için müteessirim. Fakat vaat ediyorum; ilk fırsatta aranızda daha fazla kalmakla bu teessürü izale edeceğim. Gönül arzu ederdi ki burada günlerce kalayım ve sevimli köylerinizi temaşa ile zevk alayım, diye başlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk,

Arkadaşlar!

Sizin gibi şuurlu bir millete malik olan bu devlet, bütün cihana karşı iftihar etmek hakkına maliktir. Büyük teessürlerle sizden ayrılıyorum. Fakat vaadimi yaptığım zaman bu teessürlerim zail olacaktır. Allahaısmarladık.”

Diyerek sözlerini sonlandırdı. Daha sonra, Ordu’dan ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini daima yaşatacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşünceler ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum, dedi.