Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'nde sona doğru

GURUR PROJESİ

info@karadenizekonomi.com / 23.01.2015

Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'nde sona doğru

Dünyada tamamı deniz üzerinde gercekleşen üçüncü havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılması için arka sayım başladı.

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'in “Gururumuz” dediği projenin altyapı işleri, öngörülen zamandan evvel tamamlandı. Kısa zaman akabinde tecrübe uçuşlarının başlayabileceği tahmin edilen havaalanıyla ilgili veri (bilgi) veren sorumlular , projenin, Türkiye'deki inşaat sektörünün gelmekde olduğu yeri göstermesi açısından çok fazla önemli olduğunu ifade ediyor. Mart ayı bitimine kadar faaliyete geçmesi beklenen Ordu-Giresun Havalimanı , dünyada deniz yüzeyine gercekleşen üçüncü havalimanı. Daha evvel Japonya'da Kansai ve Hong Kong havalimanları deniz üzerine yapılmıştı. Havalimanı, Samsun Havalimanı'nın Ordu'ya, Trabzon'un ise Giresun'a uzak olması sebebiyle iki şehir halkının sıkıntısını ortadan kaldıracak. 173 milyon lira harcamayla gercekleşen havalimanının 3 kilometre uzunluk ve 60 metre genişliğinde pisti bulunuyor. 7 bin 235 metre uzunluğundaki koruyucu mendirek, 100 senelik dalga yükseklikleri dikkate alınarak denizden 7.50 metre yükseklikte inşa edildi. Çalışmalarda, 1 milyon kamyona sığan 40 milyon ton ocak taşı kullanıldı. Zemin için 50 sondaj yapıldı, uygun taş ocakları tespit edildi. Önce minyatür havalimanı inşa edildi, ardından inşaat başladı. Çalışmaları devam eden terminal binaları da tamamlandığında havalimanı, muhtemelen mart ayında hizmete açılacak. 

Altyapı işleri tamamlanan, İÇDAŞ ve Cengiz İnşaat ortaklığı ile yürütülen proje için Mehmet Cengiz, “Bu projenin mühendisliği ile gurur duyuyorum” söylemişti