Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

ORDU’DA KIRSAL ALAN YOLU TÜRKİYE ORTALAMASININ 4 KATI…

TÜRKİYE’DE EN ÇOK YAĞIŞ ALAN 5. İL ORDU…

info@karadenizekonomi.com / 31.10.2015

ORDU’DA KIRSAL ALAN YOLU TÜRKİYE ORTALAMASININ 4 KATI…

752 km.lik sıcak asfalt programına Ordu’nun 19 ilçesinde devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, sanat yapıları ve alt yapı imalatını tamamladığı birçok bölgede sıcak asfalt uygulamasını sürdürüyor. Yıllardır yaşanan ulaşım sorununa bu dev proje ile neşter atan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar ilerledikçe ortaya çıkan sanat yapıları ve sıcak asfalt görüntüleri ile vatandaşların taktidirini topluyor.

Akkuş’tan Mesudiye’ye, İkizce’den Kabadüz’e Ordu’nun her noktasında ekiplerini seferber eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, yılların birikimi yol konusunda hep sorunlarla iç içe yaşamış vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Ulaşım ağı olarak Trabzon’un 12 bin km.lik yol ağının ardından 10 bin 296 km.lik mesafe ile Türkiye’nin ikinci ili olan Ordu, iki yıl içerisinde sıcak asfaltına kavuşuyor.

ORDU’DA KIRSAL ALAN YOLU TÜRKİYE ORTALAMASININ 4 KATI…

Türkiye’de bir ilin ortalama kırsal alan yol uzunluğu 3 bin 777 km olduğu dikkate alındığında, Ordu’nun sadece kırsal alanda bulunan yol ağı, 3 ilin toplamına denk düşüyor. Türkiye genelinde Km2’ye 430 metre köy yolu düşerken, bu değer Ordu ilinde 1730 metre olarak belirlendi. Bir başka ifadeyle Ordu ilindeki kırsal alan yol yoğunluğu Türkiye ortalamasının 4 katından fazla oldu. Yine Ordu il genelinde 2 bin 575 yerleşim birimine (ünite) hizmet götürüldüğü açıklandı.

TÜRKİYE’DE EN ÇOK YAĞIŞ ALAN 5. İL ORDU…

Yapılan istatistik çalışmalara göre, Türkiye genelinde yıllık yağış ortalaması 600 mm iken Ordu’da bu oran 1146 mm olarak belirlendi. Bu sonuçla Ordu Türkiye’de en çok yağış alan 5. il oldu. Bununla birlikte yağışlı gün sayısı bakımından Ordu ilk 10 il arasında yer alırken bu durum yağışın şiddetini ön plana çıkardı. Ordu il genelinde görülen şiddetli yağışlar topografik olarak kırıklı arazi yapısı ile birleşince, sel, taşkın ve heyelan gibi doğal afetler sıkça yaşanıyor. Suyun ayrıştırıcı özelliği kırsal yol ve asfalt yolları olumsuz etkiliyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin son günlerde sürdürdüğü sıcak asfalt yol çalışmalarının bazıları ise şöyle;

DELİKKAYA-ARPAKÖY GRUP YOLU DEVAM EDİYOR…

Altınordu İlçesinin önemli Arterlerinden biri olan ve toplam uzunluğu 5,5 Km olan Delikkaya-Arpaköy grup yolunun yaklaşık 700 Metrelik kısmı sıcak asfalta kavuştu.

Yolun tamamlanmasıyla birlikte Mesudiye-Gölköy-Gürgentepe-Ulubey ilçelerinden Ordu'ya gelen veya Ordu'dan bu ilçelere giden vatandaşların ulaşımı kolaylaşacak. Ayrıca Ordu'dan dereyolu ile Mesudiye ve oradan da Sivas gibi iç bölgelere ulaşmak daha kolay hale gelecek.

KORGAN-TEPEALAN BAĞLANTI YOLUNDA SANAT YAPILARI TAMAMLANDI…

Korgan–Tepealan bağlantı yolu sıcak asfalt çalışması devam ediyor. 11 km.lik yol Korgan nüfusunun yüzde ellisi gibi büyük bir oranının en yoğun kullandığı yol olarak dikkat çekiyor. Bu yol’ da sanat yapılarını tamamlayan Büyükşehir aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

KAYABAŞI-TOPLUCA-GÖKÖMER-GERCE BAĞLANTISI SICAK ASFALT DÖKÜLÜYOR

Toplam 11 km. olan Kayabaşı-Topluca-Gökömer-Gerce Mahalle gurup yolunun alt yapısı tamamlandı. Bu güzergahta beton ve taş duvarlardan oluşan 17 sanat yapısı ise bitirilerek yolda sıcak asfalt çalışmalarına geçildi.

ÇATALPINAR, ŞİRİNKÖY-SAKARGERİŞ ve KEÇİLİ-GÜNDOĞDU MAHALLE YOLLARINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Çatalpınar Şirinköy-Sakargeriş mahalle yolunda 3 km sıcak asfalt döküldü. Çatalpınar ve Çamaş’ı birbirine bağlayan toplam 5 bin 500 metre uzunluğundaki bu yolda sanat yapılarını tamamlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, alt temel çalışmalarına ise devam ediyor, Çalışmalar yağışlı havalara rağmen aralıklı olarak sürdürülüyor.

Yine Çatalpınar ilçesinde toplam 8 km olan, Keçili-Gündoğdu mahalleleri gurup yolunda sanat yapıları imalatı ise devam ediyor.

ÇAMAŞ, AKKÖY-ELMAKÖY MAHALLE YOLUNDA REGLAJ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Çamaş ilçesinde de Mahalle yollarında çalışmalarına aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi 6 km.lik Akköy-Elmaköy Mahalle yolunda reglaj çalışmalarını sürdürüyor.