Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

ORDU’DA KAÇAK SİGARA ALARMI

Vatandaşlar için ihbar hattı kuruldu

info@karadenizekonomi.com / 30.09.2015

ORDU’DA KAÇAK SİGARA ALARMI

Ordu Emniyet Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalarda, Ağustos ayı içerisinde yapılan operasyonlarda piyasa değeri 250 bin TL olan 51 bin 608 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Sigara kaçakçılığı ile mücadele kapsamında geçtiğimiz Mayıs ayında Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) tarafından başlatılan “Dikkat, 

Bilmediğin Gerçekler Var!”’ kampanyası ile kaçakla mücadele hakkında bilinçlendirme çalışmaları yürütülüyor. Ordu’da sayıları 2 bine yaklaşan perakendeci esnaf da bu kampanyaya tüm desteğini vermeye ve kaçakla mücadele etmeye devam ediyor. Perakendeci esnafla omuz omuza yürütülen bilinçlendirme çalışmaları ile birlikte artan denetim ve kontroller de önemli rol oynuyor. Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalarda, Ağustos ayı içerisinde yapılan operasyonlarda piyasa değeri 250 bin TL olan 51 bin 608 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Vatandaşlar için ihbar hattı kuruldu

Mevzuatta yapılan değişikliklerde kaçak sigara yakalanmalarında ve caydırıcılık noktasında önemli gelişmeler sağladı. Kaçak sigara yakalatanlara para ödülü verilmesi mümkün hale geldi ve bunu kolaylaştırmak adına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ALO 136 İhbar Hattı aktif oldu. Bu olumlu gelişmelerle birlikte kayıt dışı tütün ürünlerinin 18 yaş altındaki kişilere satışıyla da mücadele devam ediyor, ilgili denetim ve kontrollerin artması bekleniyor.