Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ordu Bir Tıkla Cebinizde

Kente ait tüm veriler tek bir platformda yönetilicek

info@karadenizekonomi.com / 26.03.2015

Ordu Bir Tıkla Cebinizde

Ordu Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na bağlı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından, Coğrafi Bilgi Sistemlerinin kent ölçeğindeki uygulaması olan Kent Bilgi Sistemleriyle kente ait tüm veriler tek bir platformda yönetiliyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na bağlı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından, Coğrafi Bilgi Sistemlerinin kent ölçeğindeki uygulaması olan Kent Bilgi Sistemleriyle kente ait tüm veriler tek bir platformda yönetiliyor.

CBS, HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN…

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS)’nin artık günlük hayatın bir parçası olduğunu belirten yetkililer bu sistemin, veri ve coğrafyayı(konumu) ilişkilendiren, verileri depolayan, organize eden, sorgulayan, görselleştirerek daha anlaşılır kılan, veriyi bilgiye dönüştüren, kararların daha doğru ve hızlı alınabilmesinin sağlandığı, çok güçlü bir araç olduğu belirtildi.

Bu sistemin veriler arasında kaybolmadığına, enerjinin boşa harcanmadığına vurgu yapan yetkililer, CBS’nin böylece kenti daha iyi anlayarak, kenti bilgisayara hatta cep telefonuna sığdırarak daha hızlı, daha doğru karar verildiğini, alınan kararların daha iyi sunularak, kendini daha iyi ifade edebilmek anlamına geldiğini açıkladılar.

Coğrafi Bilgi Sistemlerinin kent ölçeğindeki uygulaması olan Kent Bilgi Sistemleriyle kente ait tüm veriler tek bir platformda yönetiliyor. Tüm veriler tek ekranda kullanıcılara sunularak, alınacak olası kararların sonuçları önceden tahmin edilebilen sistemle fayda- maliyet analizleri daha hızlı ve daha doğru bir şekilde yapılabiliyor.

CBS ile verilen kararların muhtemel sonuçlarının daha karar anındayken anlaşılabildiğinden, kararlar çok daha doğru, çok daha hızlı bir şekilde alınabiliyor. Böylece kaynaklar çok daha etkin çok daha verimli bir şekilde kullanılmış olurken, verilen hizmetin kalitesi de artıyor.

TÜM İL, YAKINDA EVİNİZE, BİLGİSAYARINIZA HATTA TELEFONUNUZA SIĞABİLECEK…

Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ile ilgili Ordu Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na bağlı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından şu açıklama yapıldı;

“Coğrafi Bilgi Sistemleri(CBS)’nden tam anlamıyla yararlanabilmek için kente ait pek çok verinin doğru bir şekilde toplanması ve sürekli güncel tutulması gerekmektedir. Kente ait tüm verilerin, üretilen tüm hizmetlerin coğrafyayla (konumla) ilişkilendirilmesi gerekmektedir. Üretilen hizmetlerin, yapılan işlerin konuma bağlanabilmesi ise ancak sağlam ve güncel adres alt yapısının kurulması ile mümkündür. Bu nedenle Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde tek bir adres standardı oluşturabilmek, adres verisini sürekli güncel tutabilmek için saha ve büro çalışmalarını aralıksız sürdürmekteyiz.

Sahadan toplanan adres verileri, bilgisayar ortamına aktarılmak ve web sayfamızda yer alan Kent Rehberi üzerinden yayınlanmaktadır. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, vatandaş odaklı, hizmet temelli anlayışının doğal bir sonucu olarak; vatandaşın hayatını kolaylaştırmak, yaşam kalitesini yükseltmek için ürettiği hizmetleri daha kaliteli ve daha hızlı olarak sunabilmek için teknolojinin tüm imkânlarını sonuna kadar kullanmaktadır.

Kentimize ait verileri toplayıp, bu verileri bilgisayar ortamına aktararak Ordu’yu bilgisayarlara hatta cep telefonlarına sığdırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile çok yakın bir tarihte, ORDU’muz, evinize, bilgisayarınıza hatta telefonunuza sığabilecek…”

Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ile; vergi kaçaklarını önlemek, hızlı imar planları yamak, arsa üretmek, kamulaştırma maliyetlerini en aza düşürmek, rutin işlemleri hızlandırmak, (personel ve zaman tasarrufu), veri toplama ve güncelleme maliyetlerini azaltmak, hızlı bir şekilde denetim yapmak mümkün oluyor.