Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

ODÜ ve Foggia Üniversitesi Arasında Karşılıklı İyi Niyet Anlaşması İmzalandı.

Bireysel Öğrenme Fırsatlarına Bir Yenisi Daha Eklendi

info@karadenizekonomi.com / 21.09.2015

ODÜ ve Foggia Üniversitesi Arasında Karşılıklı İyi Niyet Anlaşması İmzalandı.

Birçok öğretim üyesi ve öğrencinin Avrupa Birliği sınırları içinde ve dışında bireysel öğrenme fırsatları sağlayan Erasmus Plus Programı kapsamında İtalya’da bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Foggia Üniversitesi ile karşılıklı görüşmelerde bulunup bu çerçevede yaptığı anlaşmalara bir yenisini daha ekledi.

Birçok öğretim üyesi ve öğrencinin Avrupa Birliği sınırları içinde ve dışında bireysel öğrenme fırsatları sağlayan Erasmus Plus Programı kapsamında 

İtalya’da bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Foggia Üniversitesi ile karşılıklı görüşmelerde bulunup bu çerçevede yaptığı anlaşmalara bir yenisini daha ekledi.

1991 yılında İtalya’nın Foggia şehrinde kurulan, Hukuk, Ekonomi, Klinik ve Deneysel Tıp, Ziraat, Gıda ve Çevre Bilimleri, Beşeri Bilimler, Edebiyat ve Kültür Mirası Fakültelerinden oluşan FoggiaÜniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Maurizio Ricci ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, iki üniversite arasında “Memorandum of Understanding” olarak adlandırılan ve tüm üniversiteyi kapsayan öğrenci ile öğretim üyesi değişimine imkân sağlayan “Karşılıklı İyi Niyet Anlaşması”na imza attılar.

Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ; Temel hedeflerinin akademik, kültürel alanlarda işbirlikleri kurularak başta üniversitemize ardından da Ordu İli ve ülkemize olumlu katkılarda bulunmak olduğunu dile getirdi.