Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Mesudiye ve Kabadüz Belediyesine Ödül

Proje anket çalışmasın'da Ordu'ya 2 tane ödül getirdi

info@karadenizekonomi.com / 29.12.2015

Mesudiye ve Kabadüz Belediyesine Ödül

Yarel yönetimler dergisi tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen başarılı Belediye Başkanları anket sonuçları açıklandı.Ankete göre Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül,''Kanal Melet Projesi'' ile yılın yerel yöneticisi,Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ise ''Yaz Kayağı ''adlı projesi ile yılın yöneticisi ödülünü aldı.

Hayata geçirdiği örnek projelerle dikkat çeken Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, tek raylı sistem olarak planlanan Sommerrodelbahnen Projesi (Yaz 

Kayağı) Projesinin Türkiye’de bir ilk olacağını ifade etti.

Proje, İlçede yapımı devam eden ve kısa süre içerisinde hizmete girecek olan Çambaşı Yaylası Kış Sporları Kayak Merkezi’nin bulunduğu bölgede planlanıyor. Proje alanın alt istasyon noktası 1750 metre, üst istasyon noktası ise 2005 metre rakımda. Proje tamamen doğal bir ortam içerisinde oluşturulması ve doğaya hiçbir zarar vermeden gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Proje ile ilgili Ülkemizde herhangi bir uygulamaya rastlanmadığını kaydeden Başkan Kaya, “Yurtdışında yaygın olan Sommerrodelbahnen (Yaz Kayağı) genelde 3 değişik sistemde uygulanmaktadır. Biz bu projeyi İlçemizde tek raylı sistem olarak düşünmekteyiz. Çünkü projeyi uygulamayı düşündüğümüz alan ormanlık alanın yoğunlukta olduğu bir bölgedir. Doğaya zarar vermeden yapılacak parkurla bu eğlenceli sporu yapacak olanlar doğayla iç içe olmanın keyfini yaşayacaklardır.” dedi.

Proje, 650 dönüm arazi üzerinde faaliyet veren Çambaşı Yaylası Kış Sporları Kayak Merkezi’nin 2 etaplı telesiyej hattının 1100 metrelik bölümünde 

uygulanacağını kaydeden Başkan Kaya, bu bölümün ormanlık alan bakımından ağırlıklı bir alan olduğunu, görsel seyir olarak cazibesinin yüksek olduğu bir alanda yer aldığını dile getirdi. Kış kayağı ile aktif olan bölge, bu projenin gerçekleşmesi ile insanların her mevsim ve her dönemde cazibe merkezi olarak kullanabileceği bir merkez olacağını ifade eden Başkan Kaya “Proje alanında yer alan Kayak Merkezine ait kolaylık tesisleri ise projeye pozitif yönden çok katkı sağlayacaktır.” dedi.

Projenin yapım aşaması ile ilgilide bilgiler veren Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya şunları kaydetti:“Bölgenin zemin etüt ve aplikasyon çalışmaları tamamlanmıştır Bu çalışmalar doğrultusunda sistemin arazi üzerine kurulması öngörümüz yaklaşık olarak 7-8 aydır. Proje tamamlandığında tesis, ilkbahar-yaz ve sonbahar aylarında yoğun olarak, kış aylarında ise kısmen kullanımda olacaktır.”

Başkan Yener Kaya ayrıca, Proje ile ilgili tüm çalışmaların, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile koordineli yürütüleceğini projenin yaklaşık maliyetinin ise araştırmaları doğrultusunda arazide 2500 metre parkur alanlı, tek raylı sistem ve ray kızaklarıyla beraber 500.000 € civarlarında olduğunu söyledi.