Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Medikalde yerli üretim desteklenmeli

Gürmed Medikal Firma Yetkilisi Volkan Gürsoy “Medikal sektöründe yerli üretim desteklenmeli, ithalat oranı düşürülmeli’’ dedi.

info@karadenizekonomi.com / 2.02.2018

Medikalde yerli üretim desteklenmeli
  • Gürmed Medikal Firma Yetkilisi Volkan Gürsoy; medikal sektörünün ülke ekonomisindeki yeri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu sektörün yabancı ülkelerde oldukça fazla istihdam sağladığının altını çizen Gürsoy, yerli üretimin desteklenmesi ve ithalat oranını düşürülmesinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin de önünü açacağı görüşünde olduğunu söyledi.

22 yıldır medikal sektöründe hizmet veren Gürsoy, “Biz küçük ve orta ölçekli işletmeler olduğumuz için sıkıntılarımız alacak-verecek çerçevesinde ilerliyor. Sektör olarak hastanelere malzeme veriyoruz ancak ödemelerimizi düzenli alamıyoruz. Hastaneler genellikle medikal sektör ödemelerini son plâna atıyor. Bu durum mali anlamda bizi sıkıntıya sokuyor” dedi.

Gürsoy, medikal sektörünü temsil eden ve bu sektörü düzenleyen bir odanın olmamasını da eleştirdi.

Kamu alımları yerli firmalardan yapılmalı

Gürsoy, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2004 yılında firmaların desteklenmesi için bir valilik yazısı çıkarttık. Kamu alımlarının öncelikle yerli firmalardan temin edilmesi gerektiği konusunda kurumlara yazılar gönderildi. Buna rağmen yerli firmalar korunmadı. Sektör her zaman politikaya kurban edildi” diyerek hastaneler ile anlaşmaları distribütörler aracılığıyla, ihale takibi sonucunda gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Plastik estetik uygulamasına ilgi artıyor

“Estetik sektörü günümüzde kadın, erkek herkesin yoğun ilgi gösterdiği bir sektör haline geldi. İnsanlar aynada kendilerini güzel görmek için daha cesaretliler. Piyasada rekabetin artmasıyla artık bu hizmetler önceki yıllara göre çok daha ucuz” diye devam eden Gürsoy; insanların bu hizmeti daha ucuza mâl edebilmek için birtakım yöntemlere başvurduklarını söyledi. Gürsoy “Bizim tavsiyemiz; uzman doktor kontrolünde, patentli, tanınan ürünleri tercih etmeleri. Her ürünün mutlaka sahtesi yapılabiliyor” dedi.

KARADENİZ EKONOMİ