Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Marmaris Etiler Akyazı’da

Büfe tarzı yeme içme mekânlarının öncü markası Etiler Marmaris, Karadeniz’deki ikinci şubesini Ordu Akyazı’da açtı.

info@karadenizekonomi.com / 2.04.2019

Marmaris Etiler Akyazı’da

Büfe tarzı yeme içme mekânlarının öncü markası Etiler Marmaris, Karadeniz’deki ikinci şubesini Ordu Akyazı’da açtı. 2015 yılından itibaren hız verdiği yatırımlarla depo ve soğuk zincir gibi altyapıları da oluşturarak büyüme dönemine geçen zincir restoranın Ordu’daki patronu İhsan Yurdakul oldu.

Büfe tarzı yemek kültürü Ordu’ya taşındı

“Express, büfe ve concept olmak üzere üç farklı işletme seçeneği bulunan Etiler Marmaris restoran işletmeleri, lokasyon seçiminin doğruluğundan başlayarak, mimari tasarım, menü oluşumu, eğitimler, personel seçimine kadar tüm sürece dâhil oluyor ve şubeyi franchising alan kişiye eksiksiz teslim ediyor. Teslim sonrasında da düzenli olarak şubeyi ve işletmeciliğini denetliyor ve gelişmiş tedarik zinciri ile tedarik sağlıyor.” Ordu’da sorumluluğunu üstlendiği markayı bu sözlerle anlatan İhsan Yurdakul, aslında İstanbul’da yaşadığı dönemlerde Etiler Marmaris’in müdavimlerinden biri olarak markayı ve lezzetlerini çok yakından tanımanın rahatlığı ile kolları sıvamış bir işadamı.

Uzun yıllar yaşadığı İstanbul’dan “tersine göç” ile memleketine dönen Yurdakul, lezzetini bildiği markayı Ordu’ya taşımış olmaktan oldukça memnun görünüyor. “Yıllardır kafamda var olan bir işletmenin başındayım. Bölgede Trabzon’da iki şube olduğunu biliyordum. Yöresel lezzetlere önem veren Ordu’da ise bir açık olduğunu ve bir farklılık yaratacağımızı gözlemledim. Bizim için öncelik lokasyondu. Çok titiz araştırmalardan sonra bulunduğumuz mekânda karar kıldık ve büyük şehirlerde çok bilinen Etiler Marmaris lezzetini bu işletmede yaklaşık bir aydır misafirlerimize sunuyoruz” diye konuşan Yurdakul, “sokak lezzeti” kavramı ile Ordu’da bir değişime imza atacaklarına inanıyor.

13 kişilik mutfak ve servis kadrosunun yanında paket servis elemanları ile de sabahın erken saatlerinden gece saat 02:00’a kadar hizmet veren Etiler Marmaris Ordu şubesinin consept bilgilerini de Muratcan Gündoğdu’dan dinledik. Atatürk Üniversitesi’nden mezun olan Gündoğdu, genç yaşına rağmen yaklaşık 8 yıldır yeme-içme sektörünün içinde olan deneyimli bir isim. Ona göre, turizm kenti olma yolunda 5 yıldır dönüşüm yaşayan Ordu’nun yöresel tatlar dışında yeni lezzetlere de ihtiyacı olmalıydı. “Sokak lezzeti kavramına uygun bir restoran yapısı ile yola çıktık. Ordu’nun turizm odaklı değişim sürecinde bizim gibi ulusal markalar önem taşıyor. 45 ayrı çeşit ürün barındıran menümüzde çorbadan ete ve kahvaltıya kadar geniş bir lezzet yelpazesinde servis veriyoruz. Etiler Marmaris olarak zaten farklı bir mutfak kültürümüz var. Dünya mutfağı değiliz. Ama markamızla Ordu’da olmayan lezzetleri sunmak istedik. Menümüz diğer şehirlerdekilerle aynı. Yöresel lezzetlere verdiği önemle bilinen Ordu’ya Ayvalık tostu, ıslak hamburger, kumru ve soğuk sandviç ile geldik. Özellikle vitamin bar seçeneğimiz müşterilerimiz için bir ayrıcalık olacak. Kahvaltı menümüz de bilinenden farklı. Kahvaltı tabağımıza ilave ettiğimiz menemen ve omletle farkımızı ortaya koyduk.”

Ordu’nun Akyazı sahilinde 45 masa ve 180 kişi kapasiteli bir mekânda hizmet veren Etiler Marmaris’i, olağanüstü Ordu manzarası ile keyifli zaman geçirebileceğiniz ve doyumsuz lezzetleri tadabileceğiniz güzelliklere sahip bir yer olarak rahatlıkla önerebiliriz. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ