Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Lezzeti Bafra’da saklı

Bafra Pidesi ile meşhur Niyazi Kesim’de, manda da Bafralı, peynir de. Odun fırınından çıktıktan sonra kenarlarına elle sürülen tereyağı da Bafralı olunca, ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor. İşte o doyumsuz tat şimdi Samsun Batı Park’ta.

info@karadenizekonomi.com / 21.05.2019

Lezzeti Bafra’da saklı

Bafra Pidesi ile meşhur Niyazi Kesim’de, manda da Bafralı, peynir de. Odun fırınından çıktıktan sonra kenarlarına elle sürülen tereyağı da Bafralı olunca, ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor. İşte o doyumsuz tat şimdi Samsun Batı Park’ta.

Mis gibi tereyağ kokan pideci olarak ün salan Niyazi Kesim Bafra Pidesi, Samsun Batı Park’taki şubesi ile 5 şubeye ulaştı. 1985 yılında Bafra’da lezzet sunmaya başlayan Niyazi Kesim Restoran’ın, yıllar içinde büyüyerek devam eden lezzet yolculuğunda son durak Samsun Batı Park oldu.

Samsun Batı Park'ta bulunan “Fevzi’nin Yeri Gurme” tesisini bilenler bilir… Samsun’un yeme - içme sektöründe önemli bir yere sahip olan mekânı devralarak Niyazi Kesim Restoran zincirinin beşinci tesisini faaliyete geçiren işletmenin başında, yine aileden bir isim Özkan Keskin yer alıyor.

Bir iftar saatinde konuğu olduğumuz başarılı işletmeci, tesise ilişkin bilgilerle söze başlıyor: “Toplamda bin kişiyi ağırlama kapasitesine sahip salonlarımızı deniz manzarası eşliğinde her türlü toplu yemek, düğün, nikâh ve özel gün toplantılarına uygun hale getirdik.” Niyazi Kesim Restoran’ın lezzetli ürünleri ve ürün çeşitliliğiyle tüm bölge halkına hizmet vermekten keyif aldıklarının altını çizen Keskin, yerele olan duyarlılıklarını da şu sözlerle dile getiriyor. “Uzun yıllar boyunca tereyağı kokan pideci olarak ün yaptık. Pidelerin üzerine sürdüğümüz halis muhlis tereyağı Bafra ve köylerinden geliyor. Manda yoğurdu, sütü, kaymağı da Bafra’dan. Ürünlerimizin hepsi birbirinden güzel damak tadı bırakıyor ağızlarda. Ancak kavurmalı pidemiz bir başka. Çünkü içine koyduğumuz kavurma da Bafra’nın yerel etinden hazırlanıp geliyor.”

İftara konuk olan lezzet avcıları da Özkan beyin söylediklerini doğrular gibiydi ki masalar kısa sürede dolmaya başlamıştı. Daha önce yediğiniz pidelerden farklı olarak yumuşak bir hamurun nasıl gevrek kaldığını tatmak istiyorsanız mutlaka uğrayın deriz. Doyumsuz Bafra Pidesi’nin yanında çömlek kaplarda mayalanmış manda yoğurdu, turşu kavurması ve sütlaç da cabası. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ GAZETESİ