Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

''Küllenmeye''Deva İlaç

Üreticiden ''Luna''ya yoğun ilgi

info@karadenizekonomi.com / 11.06.2015

''Küllenmeye''Deva İlaç

Trabzon ve Ordu İllerinde Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Merkez Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Fındık Araştırma İstasyon Müdürlüğünde görevli uzmanlardan oluşan teknik ekibin yapmış olduğu saha çalışmaları neticesinde Fındıkta Külleme Hastalığının yayılış alanı, zarar şekli ve oranı tespit edilmiş;ve bunun neticesinde ''LUNA''adlı ilaç küllenme hastalığın akarşı tavsiye edilmiştir.

Fındıkta son zamanda gündeme gelen küllenme hastalığı ile ilgili açıklamada bulunan  Kılıçoğlu-Bur Zirai ilaçlar şirket sahibi Abdullah Kılıç yaptığı konuşmada, Giresun Gıda Tarım ve hayvancılığın resmi internet sitesinde yayınlanan  küllenme hastalığına karşı ''LUNA'' ilacını önermesiyle birlikte , ilaca çok yoğun bir ilgi olduğunu ve hastalığın bu ilaç sayesinde kontrol altına alınacağını ifade etti.

Konuyla ilgili uzman görüşünü ifade eden Ziraat mühendisi Şenel Öztürk, bu sezon ortaya çıkan küllenme hastalığının korkulacak boyutta olmadığını ''LUNA''  ilaçlarıyla bu hastalığın kontrol altına altına alınabileceğini ifade etti. Şenel ilaçlama'nın nasıl yapılacağına dair de bilgiler verdi:'' Hastalık bahçede ilk defa çıkıyorsa, belirtiler görülür görülmez ilaçlamaya başlanır. Daha önceki yıllarda hastalık görülmüş ise, belirtiler görülmeden önce o yılın sürgünleri 25-30 cm. olduktan ve yapraklar normal büyüklüğünü aldıktan sonra ,ilk ilaçlama yapılır''diye ifade etti.