Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

KOBİ’lere desteğimizi artırdık

ING Bank Ordu Şube Müdürü Saime Öztürk, 2017 yılında KOBI kredilerinde yüzde 40 büyüdüklerini belirterek, hükümetin sağladığı KGF kredileri ve yatırım teşvikleriyle de ekonominin bir önceki yıla oranla büyüdüğünü söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 14.02.2018

KOBİ’lere desteğimizi artırdık

19 yıldır bankacılık sektöründe, son 13 yıldır da ING Bank çatısı altında çalışan Ordu Şube Müdürü Saime Öztürk, 2017 yılında KOBİ’lere yüzde 40 daha fazla kredi kullandırdıklarını belirterek, finansman desteğini özellikle yatırım sürecinde olan firmalara sağlandıklarını söyledi. 2018 yılında bankacılık sektörünün aktif kalitesini daha da yükselteceğini ifade eden Öztürk sözlerine şöyle devam etti:

KGF ve teşvikleri piyasayı rahatlattı

“Global Kriz 2017 yılında onuncu yılını doldurdu. Geçtiğimiz yıl da dünyanın en büyük ekonomisi ABD oldu. Türkiye verilerine göre de ekonominin büyüdüğü görülmektedir. Özellikle KGF kredileri ve yatırım teşvikleri ile piyasaya finansman desteği sağlandı. Hükümetteki isim değişikliklerine rağmen istikrar sağlanmaya çalışıldı. Ancak dışarıda gelişen yeni süreçlerin bizi etkilediğini düşünüyorum. Örneğin Euro pazarının daralması, en büyük pazarımızın küçülmesi anlamına gelmektedir. Bununla birlikte güney komşularımızdaki sorunlar da bizi etkilemektedir. 2018 yılında büyümenin çok daha iyi olacağını düşünüyorum, komşularımızdaki sorunlar yavaş yavaş ortadan kalkacak ve pazarlarımız yeniden aktif hale gelecektir.”

Fındığımızı biz işlemeliyiz

Ordu’nun çok özel bir şehir olduğuna değinen Öztürk, Ordu ekonomisini şu sözlerle değerlendirdi: “Ordu doğası mucize gibi bir şehir; yaylaları, şelaleleri, denizi ve Boztepe’miz bizi çok özel kılıyor. Turizme verilen önemin yanı sıra özellikle 2017 yılında yeni Valimiz Sayın Seddar Yavuz ile birlikte üretim yapan firmalara önem verilmesi, yatırım için toplantıların düzenlenmesi, Ordu Organize Sanayi Bölgesi için işlemlere başlanması çok kıymetli işler. Son dönemde gündeme gelen Arım Balım Peteğim Projesi bence çok önemli ve sıkı takip edilmesi gereken bir projedir. Çikolata Park Projesi Ordu’ya katma değer sağlayacaktır. Havalimanımız Ordu’ya ulaşım sorununu ortadan kaldırmıştır. Dereyolu Projesini bitmesi ile birlikte Ordu Lojistik Merkezi yapılmalıdır. Ve tabi ki en önemli geçim kaynağımız fındık… İvedilikle fındık politikasının belirlenmesi ve üretimin dönüm başına arttırılması gerekmektedir. Fındığın iklim koşulları ile az olmasından kaynaklı fiyat artışı ile para kazanılacak bir ürün olarak düşünülmemesi gerekmektedir. Fındığımız biz işleyerek ihracatımızı arttırmalıyız.”

Danışmanlık ve finansman desteği sağlıyoruz

ING Bank’ın kampanya ve sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili de bilgi veren Ordu Şube Müdürü Saime Öztürk “Turuncu Mevduat ürünümüz ile eski köye yeni adet getirdik. Ayrıca İNG Bank olarak Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nı yürütmekteyiz. Bununla birlikte, ING Bank, modeli itibarıyla Türkiye’de ilki temsil eden, ilkokul öğrencilerine yönelik davranış değişikliği odaklı tasarrufu merkeze koyan finansal okuryazarlık eğitimi içerikli ‘Turuncu Damla’ sosyal sorumluluk programını yürütmektedir. Ayrıca ING Bank, uluslararası ticaret yapan KOBİ, ticari ve kurumsal müşterilerinin bacası tüten yatırımlarına danışmanlık ve finansman desteği sağlamaktadır” dedi KARADENİZ EKONOMİ