Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

KARADENİZ'DE OTELLER BAYRAM TATİLİNİ BEKLİYOR

Karadeniz'de oteller bayram tatilini bekliyor! Bakanlar Kurulu’nun bu yıl Ramazan Bayramı tatili süresini 9 güne çıkaran kararı yaklaşık 1 ay önce açıklaması, en kötü dönemini yaşayan turizm sektöründe iç pazar hareketliliğini artırdı.

info@karadenizekonomi.com / 21.06.2016

KARADENİZ'DE OTELLER BAYRAM TATİLİNİ BEKLİYOR

Bakanlar Kurulu’nun 9 gün olarak ilan ettiği Ramazan Bayramı tatilinde otellerde doluluk oranının iç turizmin hareketlenmesiyle birlikte yüzde 90'lara ulaşması bekleniyor. Kararın geç açıklanması nedeniyle tur paketlerinin henüz tam olarak belli olmadığını ifade eden Karadeniz Turizm İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, 9 günlük tatilin turizmciler için bir moral ve motivasyon olacağını söyledi.

DAHA ERKEN AÇIKLANMALI

9 günlük tatil kararı yeni açıklandığı için henüz bir yansımasının olmadığını ifade eden Toktaş, acentelerin tur paketlerini bu karara göre belirlediklerine dikkati çekti. 9 günlük tatil kararının zaten zor durumda olan turizm sektörünü hareketlendireceğini dile getiren Toktaş, “Karadeniz'de daha çok 

bayramlarda 5-10 gün aralığında paketler hazırlanıyor. Ağırlıklı olarak 7 gün hareketli geçiyor. İç turizm ağırlıklı olarak yüzde 90'lara varan bir doluluk oranı bekliyoruz” diye konuştu.

KARADENİZLİLER HAREKET GETİRECEK

Karadeniz'in göç veren bir bölge olması nedeniyle bayram tatillerinde ciddi bir hareketlilik yaşandığını ifade eden Murat Toktaş, “Bayramlarda Karadeniz dışında özellikle İstanbul'da yaşayanlar araçlarıyla memleketlerine geliyorlar. Bir gün, iki günlük konaklamalar söz konusu olabiliyor. Ama en çok alışveriş merkezleri ve restoranlar açısından bir hareketlilik yaşanıyor” dedi.

İYİ BİR FIRSAT

Son dakikada da olsa bayram tatilinin 9 güne çıkmasının turizmciye bir nebze de olsa merhem olacağını vurgulayan murat Toktaş, "9 gün tatil turizmciler için muazzam bir şans ve fırsat olacak. Okulların tatil olması ve Ramazan sonrası futbol şampiyonasının da bitmesiyle yurtiçinde önemli miktarda rezervasyon bekliyoruz" dedi.

FİYATLAR ÇOK FAZLA DEĞİŞMEDİ

Bütün tesislerde bayram dönemi fiyatların bir önceki yılın biraz üzerinde olduğunu da söyleyen Toktaş, iç turizmdeki talep oranında geçen yıllara göre ciddi artış söz konusu olduğunu belirtti.