Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Karadeniz’e 17 milyonluk hibe

·Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu toplantısı yaptı. Toplantıya başkanlık eden Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, ajans olarak 17 milyon TL’lik hibe desteğinin turizm odaklı yatırımlara harcanacağını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 29.12.2017

Karadeniz’e 17 milyonluk hibe
DOKA’dan hizmet bölgesi olan illere yönelik hibe desteği müjdesi geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, “Bugün iki başlıkta açıklayacağımız mali destek programları ile yaklaşık 17 milyon TL’nin üzerindeki bir rakamı turizm odaklı alt yapı yatırımlarına hazır edeceğiz ve bu konuda hem kamu hem özel hem de sivil toplum kuruluşlarının istifadesine sunacağız. İnşallah bölgemizin kalkınmasına özellikle turizm konusunda mukayese üstünlüğe sahip bölgemizin yeni hamleler yapmasına bu yatırımlar vesile olur. Biz de bu mukayeseli üstünlüğümüzü perçinlemiş oluruz. Çünkü başka bölgelerde olmayan çok kıymetli doğal, kültürel zenginlikleri bünyemizde barındırıyoruz. Bunu bizim daha efektif hale getirip turizmden aldığımız paya yansıtmamızda elbette mümkün” dedi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın 98. Yönetim Kurulu Toplantısı’nda ana gündemin 12 Milyon TL bütçeli “2017 Yılı Tarihi, Doğal ve Kültürel Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi Mali Destek Programı” ile DOKAP işbirliği ve finansmanıyla yürütülecek olan 5 milyon 175 bin TL bütçeli “Yeşil Yol Güzergahındaki Kültür-Turizm Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Mali Destek Programı” olduğu vurgulandı. HABER MERKEZİ