Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Kara, deniz ve havada bayram trafiği başladı

Bayram tatili nedeniyle Türkiye genelinde yaklaşık 15 milyon vatandaşın yollarda olması bekleniyor.

info@karadenizekonomi.com / 23.06.2017

Kara, deniz ve havada bayram trafiği başladı

Hava yolu firmaları ek seferler koydu. Başkent Ankara'da da AŞTİ'de tatil yoğunluğu var.

HAVA YOLU ŞİRKETLERİNDEN EK SEFERLER

Havayolu şirketleri, Ramazan Bayramı tatilinde oluşacak yolcu yoğunluğunu ek seferler düzenleyecek aşmayı planlıyor.Alınan bilgiye göre, Türk Hava Yolları (THY) bayram için 57 iç hat, 26 dış hat olmak üzere toplam olarak 83 ilave sefer düzenledi. Milli havayolu şirketi, iç hatta İzmir'e 2, Antalya'ya 10, Bodrum'a 22, Dalaman'a 16, Trabzon'a 5 ile Ordu-Giresun'a ise 2 ek sefer yapacak. Dış hatta da Bahreyn'e 6, Dubrovnik'e 4, Lefkoşa'ya 7, Kuveyt'e 1, 

Saraybosna'ya ve Podgorica'ya dörder ek uçuş icra edilecek. Pegasus Hava Yolları 116, Onur Air 20, Atlasglobal Hava Yolları ise 9 ek sefer düzenleyecek.

Öte yandan bayram tatili dolayısıyla Atatürk Havalimanı Dış ve İç Hatlar terminallerinde gün boyu yoğunluk yaşanması bekleniyor.

KARADENİZ SAHİL YOLU'NDA TATİL YOĞUNLUĞU

Ramazan Bayramı tatili için yola çıkan tatilciler, Karadeniz Sahil Yolu'nda yoğunluk oluşturdu.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Giresun il merkezinden geçen tatilciler, uzun araç kuyrukları nedeniyle beklemek zorunda kalıyor. Ramazan Bayramı dolayısıyla Ege ve Akdeniz bölgelerine ya da gurbetteki akrabalarına giden tatilciler nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun Giresun geçişinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik ışıklarının yetersiz kaldığı bölümlerde ise polis ekipleri müdahalede bulunarak yoğunluğu azaltmaya çalışıyor.

SÜRÜCÜLER İKRAM İÇİN DURDURULACAK

Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, yaptığı açıklamada, Karadeniz Sahil Yolu'nda tatil yoğunluğunun bugünden itibaren başladığını belirterek, "Karadeniz Sahil Yolu Giresun geçişinde bütün önlemlerimizi aldık. Tatil boyunca il merkezi ve ilçelerin giriş çıkışlarında trafik ekiplerimizi görevlendirdik. Sürücülerden beklentimiz acele etmesinler. Kesinlikle uykusuz olarak direksiyon başına geçmesinler. Trafik işaretleri ve kurallarına ise mutlaka uysunlar. Her bayram süresince olduğu gibi yine tatilcilerimize 'hayata değil yolculuğa bola verin' sloganıyla ikramlarımız olacaktır. Keşap ilçesi otogarında uzun yoldan gelenleri durdurarak beş dakikalığına çay, kahve ikramı yapacağız ve yolculuklarına daha zinde devam etmelerini sağlayacağız" dedi.