Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

İNTERBAG’ın yeni yatırımları var

Ordu sektör için kutup yıldızı

info@karadenizekonomi.com / 21.03.2018

İNTERBAG’ın yeni yatırımları var

Fatsa’da imalat yapan İnterbag Çuval ve Ambalaj Sanayi firması sahibi Sertan Abalı, aslen Sakaryalı olmakla birlikte ‘cazibe merkezi’ olarak tanımladığı Ordu’yu bir kutup yıldızına benzetiyor.

1997 yılında geldiği Fatsa’da 2006 yılından bu yana İnterbag Çuval ve Ambalaj Sanayi Ltd.Şti. çatısı altında ortağıyla birlikte üretim faaliyetlerini sürdüren ve yeni istihdam olanakları sunan Sertan Abalı, yeni projelerine ilişkin Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne şu bilgileri verdi:

“İnterbag Ambalaj olarak kendi yerimizde imalat yapmanın çabası içindeyiz. Son beş yıldır bu hayali kurduk. Yeni bir yatırım projemizi hayata geçirmek için 2015 Ağustos ayında yola çıktık. İkili ilişkilerimiz iyi olmasına rağmen yerel bürokraside mevzuatı aşmakta zaman zaman zorlandık. Çok ayrıntılı araştırmalar, incelemeler yapıldı. Sonunda bir mesafe kat ettik ve yeni yatırımlar için önümüzdeki ay kazmayı vuracağız.”

Yeni yatırımla istihdam artacak

2 milyon 300 bin tl.’lik bu projeyle istihdam kapasitelerinin 30 kişiye kadar çıkacağını belirten Abalı, toplamda 4 bin metrekarelik bir alanda 2 bin metrekare kapalı alan ve 800 metrekare asma katı olan bir tesis inşa edeceklerini söyledi.

Abalı, yaptıkları işi şu sözlerle özetledi: “Küçük çuvalların paketlenmesi aşamasında bir hazırlığımız var. Tüccarların kendi adlarıyla siparişe özel çuvallar yapılacak. Kendi ürününü kendi ismiyle çuvallanmış olarak satacak. Üreticinin marka oluşumuna katkı sağlayacağız. Hediyelik jüt çuvallar yapıyoruz. Baskı makineleri aldık baskı da yapıyoruz. Mersin’den İzmir’e Şırnak’a kadar tüm Türkiye’ye gönderiyoruz. Karadeniz Bölgesi’nde fındıkçıların çoğu bizim ürünlerimizi kullanıyor. Biliyorsunuz, normal sentetik çuval petrol türevi bir ürün. Biz son yıllarda çuvallarımızda jüt bitkisini kullanmaya başladık. Jütlü çuval, bitkinin liflerinden ayrılıp iplik haline getirilmesiyle elde edilen bir ürün. Hindistan ve Bangladeş’ten kumaş olarak getiriyoruz. Çeşitli ebatlarda 300 gr.’dan 25 kg.’a kadar değişik ebatlarda yapabiliyoruz ama diğer çuvallara göre beş kat pahalı ürün.”

Türk ekonomisine güveniyoruz

İş adamı Abalı, Türkiye ekonomisi ve Ordu için pozitif beklentileri olduğunu ifade erken şunları söyledi: “2017 yılı güzel geçti, işinizin başındaysanız birebir müşteri ile diyalog halindeyseniz her türlü zorluk aşılır. Genel olarak sıkıntı var mı var. Finansman ve geri dönüş konusunda da sıkıntı var ama çözmeye çalışıyoruz. Türk ekonomisine güveniyoruz ve 2018’in daha iyi olacağına inanıyoruz. Faizler yüksek, ciddi faizler ödüyoruz. Kendi ana sermayesiyle iş yapan firmalar bir elin parmakları kadar az. Fatsa’da herkesin beklentisi, Organize Sanayi Bölgesi’nin büyümesi. Ek organize bölgesi arayışları Fatsa için iyi olacak. Talep var, demek ki iyi olacak ekonomi. Bu arada Ordu için de bir parantez açmak lazım. Ordu’nun büyükşehir olması ticareti olumlu etkiledi, Karadeniz-Akdeniz otoyolu ile Sivas’tan Mersin’e Adana’ya rahatlıkla inebileceğiz. Altyapı çalışmalarının sonrasında üst yapı çalışmalarının tamamlanması ile kutup yıldızı olarak gördüğümüz Ordu tam bir cazibe merkezi olacak.” Reşat Güngör/Karadeniz EKONOMİ