Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

HIZLI VE KARARLI ADIM…

Cumhurbaşkanlığı Başkanlık Sistemi’nin ilk kabinesi iş dünyasında olumlu karşılandı. Karadenizli işadamları, oda başkanları ve ihracatçılar kabinede iş dünyasından deneyimli kişilerin ve teknokratların olmasını “umut verici” olarak nitelediler.

info@karadenizekonomi.com / 18.07.2018

HIZLI VE KARARLI  ADIM…

İşleri bilen bir KABİNE kuruldu…

HIZLI ADIM bekleniyor

·Cumhurbaşkanlığı Başkanlık Sistemi’nin ilk kabinesi iş dünyasında olumlu karşılandı. Karadenizli işadamları, oda başkanları ve ihracatçılar kabinede iş dünyasından deneyimli kişilerin ve teknokratların olmasını “umut verici” olarak nitelediler. İş dünyası güncel ekonomik sıkıntılara işaret ederek, dövizde yaşanan istikrarsızlık, yüksek faiz ve yatırım iklimine ilişkin bürokratik engellerin kaldırılmasını beklediklerini vurguladılar.


Hakan poyraz (Çamsan Poyraz Yönetim Kurulu Başkanı)

“KARARLI ADIMLAR BEKLİYORUZ”

"Yeni ekonomi yönetimimizin atacağı kararlı adımlarla ülkemiz yüksek faiz, enflasyon sarmalına girmeden ekonomide dengelerin realize olacağı bir sürece girmesini bekliyoruz. Faizlerin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde yatırım konuşamayız. Acilen faizlerin düşmesini yatırım ortamının sağlanmasını bekliyoruz. Bu süreçte kamu ve özel sektör olarak eş güdüm içinde hareket etmeli, yapısal sorunlarımız üzerinde yoğunlaşmalıyız. Enflasyonu orta ve uzun vadeli reformlarla düşürmeliyiz. Yatırım ortamını iyileştirerek iş dünyası olarak rekabet gücümüzü artırmalıyız.”

Günhan Ulusoy (Ulusoy Un A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı)

“KARAR MEKANİZMASI HIZLANACAK”

“Hızlı bir karar mekanizmasının gelişeceğine inanıyorum. Yeni sistemde geçmiş döneme göre uygulamada yaşanan bazı sıkıntıların artık yaşanmayacağına inancım tam. Özellikle kabine oluşumunda partiye bağlı davranmak zorunda olan siyasiler dışında isimlerin yer alması da dikkat çekici. Özellikle sektör temsilcileri diye adlandıracağımız isimlerin parlamento dışından kabinede olmalarını önemsiyorum.”

Edip Sevinç (KFMİB Yönetim Kurulu Başkanı)

“YÜKSEK KUR VE YÜKSEK FAİZE MÜDAHALE EDİLMELİ”

“Bu modelin doğruluğunu daha önce de ifade ettim ve destekledim. Beklentimiz iyi olacağı yönünde. Uygulamada doğruluğunu göreceğiz. Sektörlerle ilişkili isimlerin varlığını devlet aklı ile işletmeci aklının birleşmesi olarak algılıyorum. Keşke diğer bakanlıklarda da benzer uygulamaları görsek. Nasıl olsa alt kademede bürokrasi olacak. İlgili konularda kendini ispatlamış başarılı işadamlarının arkasına devlet aklını almasını önemsiyorum. Dünyada uygulamaları var. Alanında başarılı olmuş insanların devlette görev almasından daha doğal ne olabilir ki? Ekonomi yönetiminden beklentimiz ise döviz kurlarındaki oynaklığın ortadan kaldırılması. Oynaklık giderilmeli, devlet harcamaları kısılmalı, yatırımlar özel sektöre yönlendirilmeli. Yeni dönemin şifreleri bunlar olmalı.”

Dursun Oğuz Gürsoy (Gürsoy A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı )

“YENİ PAZARLAR İÇİN DESTEK VERİLMELİ”

“Önceleri politik vesayetler önde tutuluyordu. Şimdi ise daha teknokrat bir kabine olacak gibi. Uygulamada da bu ekip kronikleşen sorunlara yönelirse daha iyi olacak. Örneğin, dövizdeki kur artışı, yüksek faiz politikaları ve Eximbank ile ilgili sorunlar bizim için önem arz ediyor. Bazı uygulama detaylarını görmeden yorum yapmak çok zor ama neler olacağını bir iki ay içinde göreceğiz. Tarım ve Ekonomi Bakanlığı özelinde beklentilerimiz var. Yeni ihracat pazarlarına açılma konusunda karşı taraftan yüksek ithalat vergileri uygulaması konusunda devletten devlete müdahale yöntemleri geliştirilmeli.”

Sebahattin Arslantürk-Eyüp Ergan (TTSO Yönetimi Adına)

“YAPISAL DEĞİŞİMLERİ KOLAYLAŞTIRACAK”

"Dünya da hızlı bir değişim ve gelişmenin yaşandığı bir süreçteyiz. Türkiye bu sürece ayak uydurarak dahil olmak zorundadır. Bu bakımdan yapısal anlamdaki büyük değişim kalkınma hareketine her alanda kolaylık ve katkı sağlayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, yeni oluşturulan bakanlar kurulu adeta bir ihtisas kabinesi gibidir. Konularında bilgi ve birikim sahibi olanlardan bakanlar kurulunun oluşturulması umutlarımızı daha da yeşertmiştir. İhracatta istikrarın sağlanmasına ve artmasına yönelik oluşturulacak alım ve fiyat politikaları, makul ve kabul edilebilirlik seviyede olmalıdır. Fındıkta söz sahipliğimiz ve kazancımızın sürdürülebilir olması için de izlenecek politikalar tamamen üretim ve kalite odaklı hale getirilmelidir."

Samet Aktaş (OGİD)

"ÇÖZÜM ADINA UMUT OLDU"

"Kabinede yer alan iş dünyasından isimler biz genç iş adamlarını hem gelecekte böyle bir göreve giden yolda ilerlemek adına hem de iş dünyasının problemlerinin hızlı çözümü adına umutlandırmaktadır. Ordu'nun genç iş adamları olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesine Türkiye'nin kat edeceği yolda başarılar diler, Ordu ekonomisin 2023 vizyonu kapsamında ülke ekonomisine paralel olarak gelişmesini temenni ederim" dedi.

KARADENİZ EKONOMİ