Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Hayvancılığa Büyük Destek!

Gündoğdu:''Bu sene 6,2 milyon lira destek ödemesi yapılarak hayvancılarımıza katkı sağlanacaktır.''

info@karadenizekonomi.com / 10.05.2016

Hayvancılığa Büyük Destek!

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti’nin daima hayvancıların yanında olduğunu ifade etti.

Hayvancılıkla uğraşan Ordulu besicilere bundan önce de verilen destek ödemelerinin 2016 yılında da verilmeye devam edeceğini kaydeden Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın birliklere aktardığı ödemeler bu birlikler tarafından hayvancılarımıza ödenmeye başlanmıştır. Bu sene 6,2 milyon lira destek ödemesi yapılarak hayvancılarımıza katkı sağlanacaktır.

Bu yıl, geçtiğimiz sene verilen besilik materyal desteğini 2 kat arttırdık. Hayvancılarımıza şimdiye kadar 12 milyon liralık ödeme yaptık. 2 milyon lira daha ödeyeceğiz. Toplam destek ödemesi 14 milyon lirayı bulacak. Bu para Ordu'daki hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacak, hem de şehrin ekonomisindeki döngüyü arttıracaktır."

Hibe desteklerinin süreceğini de belirten Gündoğdu, şu ifadelere yer verdi:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz hayvancılığa karşı gerekli ilgiliyi gösteriyorlar. Hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizin mağdur olmaması ve Ordu'da hayvancılığın gelişmesi için destek ödemeleri artarak devam ediyor. 'Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Esasları Tebliği' kapsamında verilen destek ödemelerinin, arı yetiştiriciliği yapan üreticiler için kovan başına 10 lira programlı aşılarını yaptırmış 4 aylık ve üzeri buzağı ve malaklar için 350 lira soy kütüğüne kayıtlı olanlar için 500 lira anaç koyun-keçi başına 25 lira 250 küçükbaş ve üzeri anaç hayvan sayısına sahip işletmelere sertifikalı çoban çalıştırması halinde yıllık 5 bin lira destekleme ödemesi yapılacak. İlgilenen hemşehrilerimiz il ve ilçelerdeki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden detaylı bilgi alabilirler."