Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Günde 2 bin 500 kişiye hizmet verecek

Başkan Yılmaz'Türkiye'de denize en yakın kayak merkezi olan Çambaşı Kayak Merkezi'ni tamamladık. Bu kışın hizmete açıyoruz. '

info@karadenizekonomi.com / 14.11.2017

Günde 2 bin 500 kişiye hizmet verecek

Ordu'nun 26 yaylasında tanıtım atağı başlattıklarını, çeşitli şenlik ve festivallerle bu yaylaları tanıttıklarını, Yeşil Yol bağlantısıyla yaylaların daha da cazip hale gelerek, eko-turizmin hareketlenmesine önemli katkı sağlayacağını da belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ,Çambaşı kayak merkezinin de bu kış sezonunda günde yaklaşık 2 bin 500 kişiye hizmet vereceğini söyledi.

Yılmaz Çambaşı Kayak Merkezini tamamladıklarını ve bu kışın hizmete acacaklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Karadeniz'in en güzel yaylaları Ordu'da. Bu yaylalarımızı tanıtmak, ulaşım ve altyapı eksikliklerini gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Yayla yollarımıza önem verdiğimiz gibi, yaylalara alternatif kırsal mahallelerden ulaşımı kolaylaştırmak içinde grup yollarımızı asfaltlıyoruz. İl genelinde 3.5 yılda 510 kilometre sıcak asfalt ve 850 kilometre sathi asfalt yol çalışması gerçekleştirdik. Ayrıca Türkiye'de denize en yakın kayak merkezi olan Çambaşı Kayak Merkezi'ni tamamladık. Bu kışın hizmete açıyoruz. Türkiye Kayak Federasyonu (TFK) tarafından işletilecek bu tesis kış sezonunda günde yaklaşık 2 bin 500 kişiye hizmet verecek. Yaylanın cazibesini de artıracak. Kış turizmine çok büyük katkı sunacak olan Çambaşı Kayak Merkezi, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin de en büyük kayak merkezi olacak. Karadeniz Sahil Yolu'na alternatif Yeşil Yol'la da bu tesise kolay ulaşılabilecek. Bu ve benzeri yatırımlarla ilimize gelen yerli ve yabancı turist sayısında da çok ciddi bir artış yaşanmasını bekliyoruz. Ulaşım ve tesis yatırımlarımız ilimizde bulunan 26 yaylamızın tamamının tanıtımına da büyük katkı sağlayacak."