Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli Ordu Giresun Havaalanın da

Dünya'nın Sayılı Havaalanlarından Biri Olacak

info@karadenizekonomi.com / 3.09.2014

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli Ordu Giresun Havaalanın da

Giresun’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bakanımız Nurettin Canikli, Ordu- Giresun Havalimanı inşaatına da giderek incelemelerde bulundu.Yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Canikli'ye incelemelerinde Giresun Valisi Hasan Karahan, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Giresun Ak Parti İl Başkanı Hasan Aydın ve çok sayıda protokol üyesi eşlik etti. Havaalanı pistini gezen Bakan Canikli, Ordu-Giresun Havaalanı'nın en geç Mart 2015'te biteceğini söyledi.

Bakan Canikli, "Göreve geldikten sonra ilk ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Ordu-Giresun Havalimanı iki şehrimiz içinde önemli ve hayati bir projedir. Bu proje, uzun uğraşlar sonunda hayata geçirilmesi kararlaştırıldı ve sona yaklaşıldı. Bu sadece havayolu için yapılan bir proje değil, özellikle bir prestij projesi. Burada kullanılan teknoloji, yöntem,büyüklük itibari ile ve mimari proje itibari ile Türkiye'nin, hatta dünyanın sayılı havalimanlarından biri olacaktır. Biliyoruz ki denizin ortasına inşa edilmiş bir havaalanı, o nedenle önemlilik arz ediyor. En büyük uçakların dahi inebileceği pist uzunluğuna sahip olan bir proje ve iki ile Ordu ve Giresun sınırlarında yapılan bir proje. Havalimanı yapımı bittiğinde, ışıklandırması bittiğinde burası görsel şölene dönüşecektir. Tamamlandıktan sonra iki ilimizin ekonomisine, çehresine, kültürüne önemli etki edecektir. İllerimiz turizmciler tarafından görülmesi için bu yatırım önemli katkı sağlayacaktır. Havalimanının talimatını Cumhurbaşkanımız olan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Bu yatırım tüm Orduluları, tüm Giresunluları n ediyor. Havaalanı tüm bölgemize hayırlı olsun " dedi.