Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Gölköy’ün su sorunu çözülüyor

Gölköy Belediye Başkan Yardımcısı Murat Emre Ömerustaoğlu, 2016 yılı ile birlikte ilçede su kirliliğinin kalmayacağını açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 30.12.2015

Gölköy’ün su sorunu çözülüyor

İlçede su ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Emre Ömerustaoğlu, “OSKİ Gölköy’le ilgili su çalışmalarının alt yapılarını hazırlamaya başladı ve sürekli çalışmalarıyla da bu süreç devam ediyor. Arıtma ve ishale hatlarında gelen ekipler sorunların çözümü için yoğun bir şekilde çalışmalarını 

sürdürüyorlar. İlçemizdeki su sorunlarının büyük bir kısmı çözülmüş durumdadır. Şu anda arıtmadaki bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık bir 15 gündür arıtmadaki kirlilik problemini çözmek için uğraşıyoruz. Kirlilik konusunda da OSKİ’nin yapmış olduğu değişiklikle beraber bu sene itibaren kirlilik olmayacağını düşünüyoruz. Gölköy’de havanın çok yağışlı olduğu dönemlerde zaman zaman kirlilik oluyor ancak bununda önlemi alındı ve bu aydan itibaren arıtmada da bir eksiklik kalmadı.” dedi.

Yazın su sorunu kalmayacak

Ömerustaoğlu, “İnşallah Gölköy bu yaz itibariyle su sorunu yaşamayacak. Geçen yaz kuraklıktan dolayı suda azalma olduğundan dolayı sıkıntılar olmuştu. Önümüzdeki yıllarda da suyun beslemelerinde değişiklikler olacağı için birkaç yıl içersinde sadece Gölköy’de değil Ordu’nun tamamında su sorunu kalmayacak.” diye konuştu.