Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

‘’Fuarda alıcı ve satıcı birleşecek’’

Çamaş,‘’Yurt dışından 60’a yakın yabancı delegasyon fuarı ziyaret edecek. Alıcı ve satıcıyı birleştirdiğimiz tarım fuarımız sayesinde gerçekleşecek ihracat Samsun ve bölge ekonomisinde pozitif ivme sağlayacaktır”

info@karadenizekonomi.com / 24.09.2019

‘’Fuarda alıcı ve satıcı birleşecek’’

TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Oğuzhan Çamaş, 25-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirecekleri TÜYAP Samsun 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı hakkında bilgi verdi. Fuarda yerli ve yabancı büyük firmaları ağırlayacaklarını kaydeden Çamaş, her geçen yıl daha da büyüdüklerini kaydetti. Her geçen yıl fuarcılık konusunda büyüme kaydediyoruz diyen Çamaş, ‘’Bu yıl beşincisini gerçekleştireceğimiz Samsun Tarım Fuarı, bölgenin en kapsamlı ve en büyük fuarı haline gelmiştir. Fuarımıza bu sene Adana’dan, Balıkesir’den, Sakarya’dan, Diyarbakır’dan katılımcı firmalar geliyor. Bu firmaların geliyor olması fuarımızın güçlendiğini, büyüdüğünü ve kuvvetlendiğini gösterir. Yurt dışından 60’a yakın yabancı delegasyon fuarı ziyaret edecek. Samsun Tarım Fuarı bölge ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Yabancı ziyaretçilerimiz üretici firmalarımız ile iş bağlantıları yapıp görüşmeler gerçekleştirecek. Alıcı ve satıcıyı birleştirdiğimiz tarım fuarımız sayesinde gerçekleşecek ihracat Samsun ve bölge ekonomisinde pozitif ivme sağlayacaktır” diye konuştu.

‘’Çiftçilerimizin gelmesi için koordineli çalıştık’’

Samsun, bereketli ve potansiyeli yüksek bir havzaya sahip. Samsun’da Türkiye ortalama ortalamalısının üzerinde bir tarım gerçekleştiriliyor şeklinde konuşan, ‘’Böylesine bereketli topraklarda gerçekleştirdiğimiz fuarımıza, çiftçilerin gelmesi konusunda tüm kurum ve kuruluşlara koordineli olarak beraber hareket ettik. Gerçekleştireceğimiz fuarda, çiftçilerimize daha iyi tarım nasıl yapılır? Daha iyi hasat nasıl yapılır? Konularında yardımcı olacağız. Biçerdöverlerden traktörlere, su ve sulama teknolojileri, gübreleme teknolojileri, sera ve seracılık, hayvan ve hayvancılık teknolojileri gibi birçok alanda, geniş bir kapsamda bir fuar gerçekleştireceğiz. Tarımla ilgilenen herkesi fuarımıza bekliyoruz’’ dedi.