Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Fiyat'ın Artmasından Elinde Malı Olanlar Memnun

''Bu fiyat ne üreticiye ne de bizim gibi küçük esnafa yaradı”

info@karadenizekonomi.com / 4.02.2015

Fiyat'ın Artmasından Elinde Malı Olanlar Memnun

Fındık fiyatlarındaki yükselişi değerlendiren sanayici Adem Güney; “Bu fiyat ne üreticiye ne de bizim gibi küçük esnafa yaradı” dedi.

Serbest piyasada 20 lirayı bulan fındık haftaya düşüşle başladı. 50 randıman kabuklu fındık serbest piyasada 18 lira, borsada ise 16 lira 75 kuruştan işlem gördü.

Fiyat'ın Artmasından Elinde Malı Olanlar Memnun
Ordu Ticaret Borsası Meclis eski Başkanı Adem Güney değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi. “Fiyatın artmasından elinde malı olanlar memnun ama bundan mutlu topluluk yok, mutlu azınlık var. Ben bu fiyatların kimseye hayrının dokunduğuna inanmıyorum. 14 liradan 18-20 liraya gelen fiyat içerisinde yapılan alışveriş miktarı çok düşük. Demek ki mal mübayası olmadan bu fiyat sanal olarak yükseldi, şimdi tekrar geri düşüyor. Piyasa bir ralli yaptı geri geldi. Yani bu fiyat ne üreticiye, ne bizim gibi küçük esnafa yaradı. Ben sanmıyorum büyük esnafa da yarasın.”

Fındığı Olan Üretici 14-15 Liraya Fındığını Çoktan Sattı
Güney; “Zaten bizim bölgemizde üreticinin ürünü olmadı. Olan üretici de 14-15 lira güzel fiyat deyip malını sattı. Kimin elinde mal kaldı. Taahhüdü olanlar mal çektiyse onların ve azda olsa ufak esnafın elinde var. Kayda değer önemli miktarda ürün bölgemizde yok. Yüksek fiyatlar küçük esnaflara zararda ettiriyor. 18 liraya alınan fındık fiyatı düştü ve buda esnaf için bir zarardır. Bu iniş çıkışlar istikrarı bozar” sözlerini kullandı.

Adem Güney, kabuklu fındık fiyatlarında yaşanan artışın tüketime sunulan kavrulmuş fındık fiyatlarına da yansıyarak tüketimi düşürdüğünü de dile getirdi.    

ETİKETLER; Fındık Fiyat Adem Güney