Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Fiskobirlik Herkesi Şaşırttı

Uslu;''Fiskobirlik kamuoyuna bu çelişkiyi ve 650 bin rekolteyi nasıl bulduğunu bilimsel olarak açıklamalıdır.''

info@karadenizekonomi.com / 19.03.2015

Fiskobirlik Herkesi Şaşırttı

Yaklaşık 10 gün önce Türk Fındık ihracatçısı rekolte açıklamasını basına resmi olarak yapmamasına rağmen karanfil sayımına göre % 30 baz alınarak ortaya çıkan 650 bin ton rekolteden dolayı Fiskobirlik bu duruma tepki göstermişti.Dünse Fiskobirlik kurumu bir rekolte açıklaması yaparak maalesef söylemleriyle ters düşmüştü.Fiskobirliğe ise  ihracatçılardan ve fındık manavlarından tepkiler sürüyor.Ve  konuyla ilgili bir eleştiride  Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu'dan geldi.

Fiskobirlik herkesi Şaşırttı

Uslu Karadeniz Ekonomi'ye yaptığı açıklama da  ''Fındık Tanıtım grubunun resmi açıklaması olmamasına rağmen haksız yere Fiskobirlik başkanı Lütfi Bayraktar tarafından eleştirilmişti fakat  kısa bir süre sonra  650 bin ton rekoltenin aynısı açıklamasını, kamuoyuna bilimsel olarak izah etmelidir. Ortada büyük bir çelişki var diyen Ünye Borsa başkanı Mustafa Uslu konuşmasına şöyle devam etti;

Neden Haksız Yere Fındık İhracatçısını Eleştiriyorsun!

Fiskobirlik herkesi ciddi anlamda şaşırttı,10 günce resmi olarak açıklanmayan 650 bin ton rekolteyi eleştiren Fiskobirlik, bugün 650 bin ton rekolte açıklıyor. O zaman niçin haksız yere fındık ihracatçını eleştiriyorsun diyen Ünye Ticaret Borsası Başkanı Fiskobirliğin kendi söylemleriyle çeliştiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti;''Fiskobirlik kamuoyuna bu çelişkiyi ve 650 bin rekolteyi nasıl bulduğunu bilimsel olarak açıklamalıdır. Fındık Tanıtım grubunun çalışmalarında % 30'u baz aldığını biliyoruz. Fiskobirlik % kaçı baz almıştır. Bilimsel olarak 650 bin ton rekolteyi nasıl bulduğunu açıklamalıdır. Türk fındık ihracatcıyla haksız yere eleştiri getiren Fiskobirlik başkanı Lütfü Bayraktar bu açıklamasını bilimsel olarak ortaya koymalıdır.''dedi.Her şeye rağmen Fiskobirliğin rekolte çalışması yapmasını olumlu buluyoruz.Tepkimiz çelişkili açıklamasına ve bulduğu rekolteyi bilimselolarak kamuoyu ile paylaşmalıdır. Fındık için iyi bir tozlanma süreci sürüyor.Fındık için Mayıs,Haziran,Temmuz aylarında bu güzel tablo sürerse dileriz sürer daha iyi bir rekoltede çıkması mümkün olacaktır.Yeterki geçen yılki gibi bir afet olmasın.

Sözlerine 2014-2015  Fındık sezonunu değerlendirerek devam eden Uslu,''Geçtiğimiz yıl fındık sezonu şartları itibariyle özel bir yıl olmuştur. Bu yılsa 2015 yeni fındık sezonu öncesi her şey güzel gidiyor. Kar zamanında yağdı ve Fındıkta iyi bir tozlanma var. Bu süreç böyle güzel devam ederse dileğimiz tüm kesimlerine için iyi mahsül olması  ve rekoltenin güzel olması yönündedir.''diye kaydetti.Uslu son olarak sözlerine şöyle devam etti;'' Unutmayalım ki varlıkdan zarar gelmez,Ne gelirse yoklukdan gelir. Sadece belli kesimlerde değil ,fındığın yetiştiği her yerde normal rekolte olsun üreticimiz, tacirimiz, ve ihracatcımızın tüm kesimlerin yüzü gülsün.Fındık da bilimsel çalışmalar ay ay yapılmaya devam ediliyor. Net olarak Haziran sonu Temmuz başı ortaya çıkan son bilimsel çalışmalar tüm kesimlere 2015 yılı için gerçek fotoğrafı gösterecektir. Dileğimiz 2015 yılının tüm kesimlerin yüzünün güldüğü fındığın olduğu bir yıl olmasıdır.''dedi.