Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Fiskobirli'ğin Rekolte Açıklaması Pes Dedirtti

Önce Rekolte Açıklamasına Tepki Gösterdi Sonra Kendisi Açıkladı.!

info@karadenizekonomi.com / 18.03.2015

Fiskobirli'ğin Rekolte Açıklaması Pes Dedirtti
10 Gün Öncesinde İhracatçıların Rekolte Açıklamasına Tepki Gösteren Fiskobirliğin, Bugün Rekolte  Açıklaması Yapması Pes Dedirtti.Aynı Şekilde İhracatçılara Rekolte Açıklamasından Dolayı Eleştiren Ziraat Odası Başkanı'nın Bugün Fiskobirli'ğe Karşı Sezsiz Kalması Kafalarda Soru İşareti Bıraktı..
Fındık Tanıtım Grubu'nun kendi iç çalışmaları için her yıl yaptırdığı karanfil sayımı sonuçlarının basına sızması üzerine"Bu aylarda yapılan tahmini dikkate almamak gerekiyor. Bu tahminler fiyatlarla oynamak için çoğu kesim tarafından kullanılıyor" diye demeç veren Fiskobirlik Başkanı'nın aradan 10 gün gibi kısa bir süre geçtikten sonra, kendi kurumuna yaptırdığı karanfil sayımı sonuçlarını açıklaması ve tahmini rakamın Fındık Tanıtım Grubu rakamı ile aynı olması pes dedirtti. Kendi söylemlerini çürütüp , kamuoyuna rekolte açıklaması yapan Fiskobirlik , pervasızca bir duruşla 10 gün önce söyledikleri ile çelişebilen açıklamalarda bulunuyor.

İhracatçı'nın  bu açıklamalarını eleştiren   Ordu Ziraat Odası başkanı Uğur Cörüt ,Fiskobirliğin bu açıklamasına ne tepki vereceği  ise merak konusu..On gün önce ihracatcılara karşı Altın Ordu Ziraat Odası başkanı Uğur Cörütün ne dediğini kısaca bir hatırlayalım;

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt tamamen yapılan tahminin hayal ürünü olduğunu belirterek, “Bu aylarda karanfil sayımı yapmak tamamen hayal ürünüdür. Zaten hükümetimizde bunu yasakladı. Halen daha benim anlayamadığım kişiler, bu karanfil sayımını neden yapıyor. Burada üreticinin alın terine ve emeğine bu aylarda yapılan karanfil sayımı fındığa ipotek koymak demektir. Birileri çıkarlarını korumak için bu aylarda karanfil sayımı yapıyor. Biz buna karşıyız. Böyle bir sayım olmaz” dedi.

Yapılan karanfil sayımının oyun olduğunun altını çizen Cörüt, “Bu yapılan karanfil sayımı tamamen bir oyundur. Gelecek yıl hasat mevsiminden sonra başlayacak olan fındık fiyatlarını aşağıya çekmektir. Vatandaşlarımızda bu tespitlere inanmasın. Birileri üreticilerimizin sırtından para kazanmaya çalışmasın. Üreticilerimizi hiç kimseye ezdirmeyeceğiz. Biz sonuna kadar üreticilerimizin arkasındayız” ifadelerinde bulundu.

Şimdi soruyoruz sayın Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt 15 gün önce ihracatçıyı böyle bir açıklama yapmasını  eleştirdiniz.Peki  siz Fiskobirlik 650 bin ton rekolte açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz...?Nasıl bir tepki vereceksiniz!Fiskobirlik piyasalarlamı oynuyor,üreticinin alın teriylemi oynuyor.Fiskobirlik böyle bir açıklamayı yaparak fındık fiyatlarıylamı oynamış oluyor..!Şimdi kamuoyu bu iki siviltoplum kuruluşunun 10 gün önce bu aylarda rekolte açıklaması olmaz diye tepki vermesine rağmen, Fiskobirliğin rekolte açıklamasının şaşkınlığı içinde şu atasözünü hatırlıyoruz'' Bu ne perhis bu ne lahana turşusu''...

Altın Ordu Ziraat Odası başkanı Uğur Cörütten açıklama bekliyoruz...