Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Fiskobirliğe Hakkımı Helal Etmiyorum

''MHP den Yeniden Aday Adayı'yım''

info@karadenizekonomi.com / 20.12.2014

Fiskobirliğe Hakkımı Helal Etmiyorum

Ordunun en çok konuşulan ve konuşturan Karadeniz Ekonomi Programı gündemin sıcak konu ve konuklarını ekrana taşımaya devam ediyor.

Her Perşembe 21:30 da Altaş TV’de yayınlanan Murat Gürsoy’la Karadeniz Ekonomi Programının bu haftaki konuğu Eski Fiskobirlik Başkanı Yaşar Pamukdu. Uzun yıllar fındığı yön veren kuruluşların en üst düzey kademelerinde görev yapan Pamuk Fiskobirliğe ve sektörde ki gelişmelere dair çok önemli açıklamalarda bulundu.Yaklaşık iki saate yakın süren program da Siyaset de konuşuldu.

Programın en dikkat çekici kısımlarından bir tanesi Murat Gürsoy’un sorduğu Fiskobirlik seçimlerinde  yeniden aday olup olmayacağı ve yeniden siyasete atılıp atılmayacağıydı.Oldukça net cevaplarlarla izleyicileri ekrana kitleyen Pamuk gündemi bir anda kendine çevirdi.

Program’a Ordu’nun sanayi ve turizm açısından değerlendirmesini yaparak başlayan Pamuk Ordunun geleceği Turizmdir dedi.

Ordu Altyapısı Hazır Olmadan Büyükşehir Oldu

Ordu büyükşehir olmaya hazır bir kent değildi.Nüfusuyla, alt yapısıyla ,turizmiyle,sanayisiyle hazır hale geldikten sonra bu atılım gerçekleşseydi çok daha iyi olacaktı.Birgün mutlaka büyüyerek büyükşehir olması gereken bir ildik,bunu tam olarak kendimizi hazırladıktan sonra olmayı tercih ederdim ana kısmet bu zamanaymış.

Turizm Sektörünü Orduya Kazandıran Kemal Yazıcıoğlu ve Orhan Düzgündür

Havaalanı,üniversite,çevre yolu her yerde var olan altyapılardan birtanesidir.Bunlar hemen hemen her ilde mevcut.Asıl hizmet Ordu da sayın valimiz Orhan Düzgünün Orduya atanmasıyla ortaya çıkan turizmle ilgili başlattığı seferberlik bu anlamda çok etkili oldu.Bununla ilgili yaptığı çalışmalar turizmin önünü açtı.Bununla birlikte Kemal Yazıcıoğlunun Boztepeyi ve Çambaşını Orduya turizm olarak kazandırması en iyi hizmetlerden bir tanesidir.

Ordu dan Sanayi Şehri Olmaz

Ordu da sanayicilik sektörü kurumsal anlamda gelişmiş bir sektör değildir.Ordu coğrafi olarak pazara uzak olduğu için yatırımcıların buraya gelmesi pek mümkün değildir.Sanayi olarak gelişebilir ama sektör olarak turizm noktasında geleceğinin daha parlak olacağını düşünüyorum.Özelliklede doğa olarak da turizm anlamında dikkat çeken bir il konumundayız bunu en iyi şekilde değerlendirip yatırıma dönüştüreceğimize inanıyorum.

Yetkililer Ordu daki Arazi Sorunu’na Çözüm Üretmelidirler

Ordu ve Ticaret Sanayi Odası rutin işler yapmak yerine yatırımların yapılmasına öncülük etmesi gerekir.Bizzat şahit olduğum bir olaydır,dışarıdan 900 kişilik istihdam sağlayacak bir yatırımcı Orduda arazi bulup yatırımını gerçekleştiremedi.Bu Ordu adına bir kayıptır,bu anlamda Ticaret Sanayi Odası,Belediye Başkanımız ve Valimiz gerekli adımları atıp yatırımcıya arazi konusunda çözüm üretmek zorundadır.Mevcut sanayimizi bile değerlendiremedik ,içinde üretim yapan tesis bile yok.Yetkililerin bir araya gelerek Ordunun geleceğine yönelik akıl toplantıları gerçekleştirmeliyiz.

Devlet TMO’ya Verdiği Desteğin Yüzde Birini Fiskobirliğe Verseydi Ülke Ekonomisi Zarar Etmeyecekti

Geçmişte fındık sektöründe TMO’nun devreye girmesiyle birlikte hükümetin fındığa harcadığı para bugünün parasıyla en kötü 3 milyon dolardır.Bu durum ülke ekonomisine çok büyük zarar vermiştir.TMO ‘nun sektöre hiçbir yararı olmamıştır. Türkiye Cumhuriyetinin TMO’ya verdiği desteğin yüzde birini Fiskobirliğe verseydi ülke ekonomisi zarar etmeyecekti.

Fındı’ğın Olması da Dert Olmaması da Dert

Rekoltenin fazla olduğu yıllarda fındık yağlığa ayrılmasaydı Türkiye Cumhuriyeti bugün fındık yokluğu çekmezdi ve sektörün ihtiyacı olan fındığa destek vere bilirdi.Bugun hala 2015 yılında fındı’ğın olmadığını konuşuyorsak bu sektör için çok olumsuz bir durumdur.Bu sebeple alınan kararların büyük bir dikkatle ve araştırılarak verilmesi gerekir.Sektör’ün geleceği için de Lisanslı depoculuk işlemeli ve ürün borsası faaliyette olmalıdır.

Fiskobirli’ğin Şuan ki Yönetimine Hakkımı Helal Etmiyorum

Fiskobirlik eski gücünü kaybetmiştir.2005 ve 2006 yılında alınan fındık paralarını devlet Fiskobirliğe vermişti ama buna rağmen borçlar hala ödenemedi.Bugüne geldiğimiz de ise kendi adamlarından oluşan bir delegeye sahip, başarısız bir yönetim hakimdir.Fisko adı altında market açıyorlar, üstelik zarar ettiği söylenildiği halde.Hesaplarında ise kapalı kutular.Bu yapı ve yönetim bir an önce değişmelidir..

Fiskobirliğin elinde çük büyük bir güç varken bunu kullana bilme konusunda yetersiz kalmıştır.Hiç bir üretimi olmamıştır.Şuan ki yönetim üreticilerden helallik istemelidirler.Ben bir fındık üreticisi olarak Fiskobirli’ğin şuan ki yönetimine hakkımı helal etmiyorum .Fiskobirlik yeniden revize edilmelidir.

Kendi delegeleriniz den oluşturduğunuz bir yönetime bir başkasının aday olması söz konusu olmaz.Bende böyle bir durumda başkanlığa adaylığımı koymayacağım.

Yeniden Aday Adayı’yım

Ben her türlü platformda siyasi görüş olarak ülkücü olduğumu söyledim ve söylemeye devam ediyorum.Bu anlamda ülkeme hizmet etmek adına aday adayı ola bilirim.Yerel teşkilatlarımızdan böyle bir teklif geldiğinde bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz.Daha öncede aday adayı olmuştum seçilmedik ama hiçbirzaman ülkücülüğe ve davama küsmedim gücenmedim.Benim için en güzel mevki makam ülkücülüktür.