Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

“Fındık Değil, Oyun Bahçesine!” ses getirdi…

''Amaç fındık sektöründe çocuk işçiliği önlemek''

info@karadenizekonomi.com / 16.05.2015

“Fındık Değil, Oyun Bahçesine!” ses getirdi…

'' Durak Fındık A.Ş’nin Çocuklar Fındık Bahçesine Değil Oyun Bahçesine'' Konulu Yarışmaya Ödül Töreni Yapıldı.

Fındık hasadında çocuk işçiliğini önlemek ve bu konuda bilinci arttırmak amacıyla Ünye Durak Fındık AŞ ile Ünye Ticaret Borsası işbirliğiyle Ordu genelinde düzenlenen “Fındık Değil, Oyun Bahçesine” konul resim yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi

Fındık sektörünün lider ve köklü firmalarından Durak Fındık À.Ş Fındık sektöründe çocuk işçiliğini önlemek amacıyla ,Ordu'nun 19 ilçesinde başlattığı resim yarışmasında, ödüle hak kazanan ve dereceye giren 61 Öğrenciyi, protokolun da  katılım gösterdiği bir törenle gerçekleştirdi.

Ünye Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen resim yarışmasında 1.2.ve 3'üncü gelen 61 öğrenci ödüllendirdi.Dereceye giren öğrencilerin anne ve babaları'nın yaşadığı duygusal anlar gözden kaçmadı. Ödül törenine Ünye Kaymakamı Mustafa Demir,Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ,Ünye Ticaret Borsası başkanı Mustafa Uslu,Ünye Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Durmuş Zor,Ünye Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yetgin Esen,Ünye İlçe Milli Eğitim müdürü Musa Erdem ,Ordu Büyük Şehir Genel sekreteri Dr. Mustafa Çöp,Durak Fındık A.Ş Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Durak,Kadir Durak ve Ahmet Durak katıldı.

Durak Fındık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak'ın ödül töreninde yaptığı konuşmasında  Ülkemiz fındık sektöründe çocuk işciliğin önlenmesine yönelik çalışmaların artması ve çocukların fındık bahçesi yerine oyun bahçesinde ve okul bahçesinde olmasını sağlamak en büyük amacı olduğunu belirterek günün önemine dikkat çekti.

Tören daha sonra dereceye giren öğrencilerin ödüllerini almasıyla sona erdi.