Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Feshaneyi 2.5 Milyon Kişi Ziyaret Etti

Ordu kabuğunu kırdı

info@karadenizekonomi.com / 13.05.2015

Feshaneyi 2.5 Milyon Kişi Ziyaret Etti

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Feshane Ordu Tanıtım Günleri’nde ziyaretçi hedefinin aşıldığını söyledi. Hedeflerinin 2 milyon olduğunu kaydeden Yılmaz, “Şu an için 2,5 milyon kişi etkinliğimizi ziyaret etti” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde organize edilen ve “Ordu’nun Dereleri Feshane’ye Akıyor” sloganıyla yola çıkılan, İstanbul Feshane Uluslararası 

Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Üniversitesi (ODÜ), 19 ilçe belediyesi, Ordu’daki meslek kurumları ile özel sektör kuruluşlarının yer aldığı “Ordu Tanıtım Günleri” sona erdi. Ordu Tanıtım Günlerini değerlendiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, hedeflerin aşıldığını söyledi.

Bizim hedefimiz 2 milyon idi..

Başkan Yılmaz; " Feshane etkinliklerinin sonuna geldik. Arkadaşlarımızın bize verdiği sayılar şuan itibariyle 2.5 milyon ziyaretçi. Bizim hedefimiz 2 milyon idi. Geçtiğimiz dönemlerle kıyaslandığında artarak ziyaretçi akını oldu. Tahmin ediyorum ki akşama kadar ziyaretçilerle birlikte hedefimiz 2.5 - 3 milyon arasındaki ziyaretçiyi buraya çekebilmek. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak "Ordu Tanıtım Günleri" adı altında bu yıl ilk defa Feshane şenliklerine ev sahipliğini yaptık. Geçtiğimiz yıllarda derneklerimiz, federasyonlarımız yapıyordu. Buradan hem ORDEF'e hem Ordulular Birliği Hizmet Vakfı'na hem de Ordu Platformuna teşekkür ediyorum" dedi.

Ordu kabuğunu kırdı

Başkan Enver Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ordu artık sizin bildiğiniz Ordu değil. Sizler 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl önce buralara geldiniz ancak Ordu hakikaten kabuğunu kırdı. Ordu hakikaten hükümetimizle, iktidarımızla birlikte tek kelimeyle çağ atladı. Ulaşımıyla, hastanesiyle, üniversitesiyle... 2002 yılında 2 bin öğrenci vardı şimdi 18 bin öğrenci var. 2002 yılında yollar hep yapılacaktı, şimdi aşağı yukarı bitti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla Türkiye'de ve Avrupa'da tek, dünyada 3. tamamı deniz üzerine yapılmış havalimanın açılışını 22 Mayıs’ta inşallah gerçekleştiriyoruz. Şimdi bizim farklılığımız buradan belli oluyor. Biz ilginç bir milletiz, Ordulular olarak bizim türkülerimizde dereler yukarıya akar. Bizim karşılamalarımızda halkoyunları yan yana değil, karşı karşıyadır. Biz aksiyon bir milletiz. Biz heyecanı seven bir milletiz. Fransa'dan, Hollanda'dan, İspanya'dan mimarlar, mühendisler bizim havalimanı yapılırken " Bunu nasıl yapacaksınız, bu havalimanı olur mu" şeklinde görüş belirttiler. Türk mühendisleri ve mimarları ile tamamen Türkiye'nin organizasyonuyla yüzde yüzü yerli, hiçbir yabancı katkı olmaksızın denizi 18 metre doldurduk ve deniz seviyenin 8 metre üzerine çıktık. Tam 2500 dönüm yeni alan oluşturduk. Toplam uzunluğu 4600 metre. Dünya'nın bütün uçaklarının iniş kalkış yapabileceği prestij projenin sahibi Ordu oldu, biz olduk, yani sizler oldunuz.”