Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

FATSA’YA ‘GAZ’ GELDİ!

Fatsa'da doğalgaz heycanı..

info@karadenizekonomi.com / 22.10.2015

FATSA’YA ‘GAZ’ GELDİ!

Fatsa ilçesinde yaşanan doğalgazla ilgili sorunların kısa bir süre önce Ordu-Giresun Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. yönetim kuruluna giren Ordu Büyükşehir Belediyesi girişimleriyle çözülmesinin ardından, ilçeye ilk gaz dün verildi. Törende bir konuşma yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, hayal edilmeyecek hizmetlerin hayata geçtiğini ifade etti.

Pazartesi günü 99 tesisin törenini yaptıklarını hatırlatan Kurtulmuş; “Allah ömür verdikçe, hizmetlerimizi sizlerin verdiği güçle, hep birlikte yapacağız. Bu ülkenin ihtiyacı ne varsa yerine getireceğiz. Bir ülke kalkınmasının iki önemli özelliği vardı. Kalkınmada birincisi o ülkede yaşayan insanların hayat kalitesinin yükseltilmesidir. Bunların başında da Sağlık, eğitim, ulaşım ve internet gibi hizmetler vardır. Hayatı kolaylaştırmak için son 12-13 yıl hayal edilemeyecek hizmetler gelmiştir. Bir ülkenin kalkınmışlığının göstergelerinden biri de doğalgazdır. Doğalgaz sadece evler için değil, organize sanayi içinde önemlidir” dedi.

Geçmiş yönetimler neden yapamadı

İnternet kullanımının artık birçok noktada bedava hale geldiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş; “Hayatı kolaylaştıran bu yatırımlar ülkenin kalkınmasına çarpan etkisi yapacaktır” ifadesini kullandı. Ülkenin siyasi istikrarının hükümetin güçlü olmasından geçtiğine vurgu yapan Kurtulmuş; “ Böylece yatırımların daha sağlıklı gelmesi sağlanacaktır. İstanbul’da insanların sağlığını korumak için maske taktığı günleri unutmayalım. Niçin o gün doğalgaz getirmediler. Bu performansı göstermediler. Kaynak niçin bulamadılar. Millet aynı, toprak aynı, kaynak aynı. Peki, neden yapamadılar da bugün yapılıyor” şeklinde konuştu.