Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

‘’Dünya piyasasındaki payımızı artıracağız’’

‘’Bundan sonraki işimiz Türkiye'nin bütün fındığını yurtdışına satmak. Türkiye'de stok kalmaması adına ve dünya piyasasındaki payımızın daha fazla artmasını sağlamak adına çalışmalıyız’’

info@karadenizekonomi.com / 28.07.2019

‘’Dünya piyasasındaki payımızı artıracağız’’

Karadeniz Fındık Mamulleri ve İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç, ‘’Üreticilerimiz adına açıklanan bu fiyatın son derece olumlu olduğunu düşünüyorum. Fındık taban fiyatı tüm sektöre hayırlı olsun. İyi bir sezon olacağını düşünüyoruz. Hiç kimse bu durumdan korkmamalı. Aynı zamanda yüksek rekolte ülkenin ve herkesin lehinedir. Keşke her yıl böyle rekolte olsa da Türkiye'den başka hiç kimse hem üretimde hem de satışta bu piyasada kalmasa. Türkiye'de acilen fındık üretimini daha da artırmak ve düşük rekolte ile karşılaşmamak için tarımsal tedbirler alınmalı. Ülke olarak bu tedbirleri alma zorunluluğumuz var. Bahçe zararlıları ile mücadelemiz halen daha yetersizdir. Ayrıca fındık ihracatçı birliklerinin yaptığı çalışmalar kamuoyu tarafından kısmen biliniyor olabilir ama çok ciddi çalışmalarımız ve araştırmalarımız var. Bu süreçte ilgili bakanlığı da yanımızda görmek istiyoruz. Artık fiyat ilan edilmiştir, bunun tartışılacak hiçbir yönü yoktur. Biz her ne kadar serbest piyasa ekonomisinden yana isek de devletimizin aldığı karara saygılıyız." açıklamasında bulundu.

‘’Tek işimiz Türkiye fındığını yurtdışına satmak’’

Bundan sonra tek işlerinin, Türkiye'nin bütün fındığını yurtdışına satmak olduğunu aktaran Sevinç, "Türkiye'de stok kalmaması adına ve dünya piyasasındaki payımızın daha fazla artmasını sağlamak adına çalışmalıyız. Bugünden itibaren de gayretlerimize ve çalışmalarımıza başlıyoruz. Bütün paydaşların bu manada ele ele vermesini ve fındığın tamamını ihraç edebilme noktasında gayretli olmasını bekliyoruz." İfadelerini kullandı.