Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Denizli İş Adamları İstedi THY Uçuş Saatlerinde Değişikliğe Gitti!

Ordu ve Giresunluların Sefer Talebi İse Hala Beklemede!

info@karadenizekonomi.com / 20.04.2016

Denizli İş Adamları İstedi THY Uçuş Saatlerinde Değişikliğe Gitti!

Denizli İş adamları Yaz Saati Uygulamasına Tepki Gösterdi,THY  Uçuş Saatlerini Değiştirdi!

TÜRK Hava Yolları (THY), İstanbul-Denizli arasındaki uçak seferlerini yaz saati uygulaması nedeniyle değiştirdi, Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu, değişikliğe tepki gösterdi. Değişikliğin iş dünyasını ve turizmi olumsuz etkileyeceği belirtildi.Bu duruma THY tepkisiz kalmadı ve Denizli uçuş saatlerinde düzenleme yaptı.

Türk Hava Yolları’nın yaz saati uygulaması gerekçesiyle uçuş saatlerinde yaptığı değişikliğe iş dünyasının verdiği tepki sonuç getirdi. Türk Hava Yolları Denizli kalkış ve iniş saatlerinde yeniden düzenleme yaptı, hem sanayicinin, hem de turizm amaçlı uçuşların rahat olacağı sabah ve akşam saatlerine alındı. İş dünyasını rahatlatan açıklamayı AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin yaptı.

Denizli’nin üretim, ihracat ve turizm merkezi olduğunu belirten AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “İlimiz turizm değerleri bakımından da önemli bir yere sahip, böylesi güçlü bir potansiyeli olan bir şehrin taleplerine cevap bulmak elbette bizim önceliğimizdir. Sivil toplum kuruluşlarımızın, Odalarımızın ve İşadamları derneklerimizin ortak kuruluşu olan Denizli Platformumuzun, iş dünyamızın ve birçok vatandaşımızın talebi üzerine İstanbul Denizli ve Denizli İstanbul uçak seferlerinin tercih edilen saatlere göre seferlerinin düzenlenmesi hususunu gündemimize aldık. Uçuş saatlerinin uygun hale getirilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sema Ramazanoğlu, önceki dönem Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci, Milletvekilimiz Cahit Özkan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızın Danışmanı hemşerimiz Saim İlçioğlu olmak üzere hep birlikte konuyu yakından takip ederek sonuçlanmasını sağladık” dedi. 

Ordu ve Giresunluların Sefer Talebi İse Hala Beklemede!

Avrupa ve Türkiye'nin denize dolgu yapılarak inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na gösterilen yoğun talebi karşılamak için sefer sayısı artırılsın talebi THY'dan henüz karşılık görmedi.Gerek yazılı gerek görsel basında İş adamları,Sivil Toplum Kuruluşları(STK),siyasetçiler ve gazeteciler olmak üzere defalarca dile gelen talep şuan hala beklemede!

Ordu'dan İstanbula seyahatlerde Atatürk Havalimanından Ordu'ya gece uçuşu olmadığı için,zor durumda kalan iş adamları ,zamanla yarıştıkları için var olan uçuş saatlerinin iş hayatına bir katkısı olmadığını söyleyerek, Samsun ve Trabzon havalimanlarından ulaşımı sağladıklarını dile getirmişlerdi.

Gerek Giresun gerekse Ordu'nun işadamları, organize sanayi bölgeleri ile Avrupa'da yaşayan kişi sayısının fazla olması nedeniyle doluluk oranlarının yüksek seviyelerde olduğunu belirterek,  havalimanına yapılan uçuş sayıları yetersiz olduğuna dikkat çektiler.Ordu-Giresun Havalimanına Ankara Esenboğa ve İstanbul Atatürk Havalimanları'ndan yapılacak uçuş sayılarının artırılmasını isteyerek, İşadamları ile işletmelere gelecek olan firmaların günübirlik işlerini halledebilmeleri açısından sabah ve akşam uçuşlarının uygun saatlere alınması istediler.Henüz budurumda bir değişiklik olmazken Denizlide yaz saati uygulamasına tepki gösteren iş adamlarına cevap THY'dan gecikmedi.THY bu duruma tepkisiz kalmayarak Denizlide uçuş saatlerinde hemen düzenleme yaptı!