Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

ÇKS süresini kaçırmayın

·Ordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu Toprak Mahsulleri Ofisi’nin aldığı fındıkları iç piyasaya vermeyeceğini, doğrudan ihraç edeceğini söyledi. Akarsu üreticilere ay sonuna kadar ÇKS beyannamelerini vermelerini söylerken, toprak analizi için alınan üc

info@karadenizekonomi.com / 12.12.2017

ÇKS süresini kaçırmayın
Ordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, TMO’nun aldığı fındıkları iç piyasaya vermeyeceğini, ya kendisinin ihraç edeceğini ya da stokta tutarak piyasayı düzenleyeceğini söyledi. Akarsu, “Biz TMO’nun alım politikasını destekliyoruz, Uygulamalarının da takipçisiyiz” dedi.

ÇKS kaydı bu ay sonunda bitiyor

Üreticilere yönelik doğrudan destekler için uygulanan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için sürenin 31 Aralıkta dolduğunu hatırlatan Başkan Akarsu üreticilere kayıtlarını bir an önce yapmaları uyarısında bulundu. Akarsu, “Çiftçilerimizin duyarlı davranıp, bir an önce ziraat odalarına gelmelerini ve işlemlerini yaptırmalarını istiyoruz. Böylece her bir çiftçimiz dönümüne göre 3 bin yahut 5 bin liralık destek alacak. Eğer geç kalırlarsa telafisi mümkün olmuyor maalesef. Her yıl binlerce çitçimiz süresinde başvuru yapmadığı için mağdur oluyor” dedi.

Tahlilden 40 TL alıyoruz

Oda üyelerinin toprak tahlil bedeli olarak 40 TL almasına yönelik tepkilere de yanıt veren Başkan Akarsu, “Biz çitçilerimizde yıllık aidat haricinde herhangi bir işlem için ücret almıyoruz. Sadece toprak analizi için bir miktar alıyoruz ancak onu da almak zorundayız. Çünkü piyasada 55-60 liraya yapılan analizi biz 40 liraya yapıyoruz. Bu rakam da bizim aldığımız aidatın çok üzerinde. Laboratuvarda yapılan bu analizler kimyasallarla yapılıyor ve kimyasallar da çok pahalı. Biz maliyetimizi ancak kurtarıyoruz. Çiftçilerimiz de haklılar ancak biz bu parayı zaten kâr amaçlı almıyoruz” diye savundu.

KEMAL ÇEKÜÇ/KARADENİZ EKONOMİ