Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

ÇİKOLATA PARK İHALEYE ÇIKIYOR

CİVİL DERESİ DEĞİŞECEK

info@karadenizekonomi.com / 7.06.2015

ÇİKOLATA PARK İHALEYE ÇIKIYOR
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Çikolata Park Projesi ülkemizin prestij projelerinden biri olacak. Haziran ayının 12’sinde ihalemiz var. Yaklaşık 10 milyon liraya yaklaşan maliyetiyle havalimanının hemen çıkışında yer alacak” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Çikolata Park projesinin ihalesini yapacaklarını söyledi. 12 Haziran’da ihaleye çıkacaklarını belirten Yılmaz, projenin 65 dönümlük alana yapılacağını söyledi. Projenin 10 milyon lira maliyeti olduğunu kaydeden Yılmaz, “Çikolata Park Projesi ülkemizin prestij projelerinden biri olacak. Haziran ayının 12’sinde ihalemiz var. Yaklaşık 10 milyon liraya yaklaşan maliyetiyle havalimanının hemen çıkışında yer alacak. Gülyalı Belediyesi’nin kenarındaki 65 dönümlük alanda Çikolata Park Projesi ve o bölgede havalimanıyla birlikte farklı cazibe merkezleri de olacak. Uluslararası havalimanlarının lüks free shopları gibi oyun alanları, spor alanları, eğlence merkezleri, tiyatrolar, kültür sanat faaliyetlerinin yapılacağı alanlar ve çikolatanın hammaddesinden üretimine kadar geçen epey bir sayıda küçük modern dükkanlar, cam şeffaf dükkanlar olacak” dedi.

CİVİL DERESİ DEĞİŞECEK
Civil Deresinin kenarında peyzaj çalışması yapacaklarını söyleyen Yılmaz, “Şirinevler Mahallesi’nin Civil Deresi bölgesine gelen bölümlerine yeni uygulamalar yapacağız. Derenin sağını ve solunu, ıslah çalışması ile birlikte park- peyzaj alanı haline getiriyoruz. Oraya açık bir halk pazarı da yapacağız. Altınordu Belediye Başkanımızla görüştük. Cumartesi Pazarı’ndaki o yoğunluğu da Şirinevler Mahallesi’ne taşımayı düşünüyoruz. Islah edilen dereye paralel, Şirinevler Camisi’nin olduğu alana kadar sağında ve solunda asfalt yollar yapıyoruz. Yarısı asfalt yapıldı, diğer yarısı da bugün yarın asfaltlanır” diye konuştu.